Wat is het beste nieuws dat je kunt bedenken? Op welk nieuws zou je hopen, voor jezelf of voor anderen in de wereld? Daar denken we in deze adventstijd met de kinderen over na.

In de verhalen van deze periode speelt goed nieuws een belangrijke rol. Zo vertelt Jezus over een vijgenboom met een bijzondere boodschap. Met zijn blaadjes laat hij zien, dat de zomer eraan komt. Ook Johannes heeft goed nieuws voor de mensen, als hij vertelt dat je opnieuw mag beginnen. Op de derde zondag lezen we uit het Oude Testament, uit het boek Jesaja. Jesaja had goed nieuws met het oog op de toekomst. De week daarna horen we over de engel Gabriël, die aan Maria vertelt dat zij moeder zal worden van de zoon van God.

Op zondag 29 november en daarop volgende drie zondagen van de Advent is er kinderwoorddienst in de Sint Jan – ook in Coronatijd! -, telkens om 10.00 uur. We vragen ouders kinderen bij de parochiezaal te brengen en dan zelf plaats te nemen in de kerk. Als ouders met kinderen zich een week vóór de viering melden bij saskia baldewsing, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan reserveren wij voor hen alvast een plek in de kerk.

cross