Poster CanteklaerMet de uitvoering van de compositie 'To the Field of Stars' van de hedendaagse componist Gabriel Jackson neemt Kamerkoor Canteklaer u op 24 juni mee op een muzikale pelgrimsreis naar Santiago de Compostella.

De muzikale reis van dit concert begint met twee werken van De Victoria en een aantal middeleeuwse pelgrimsliederen uit Spanje. Via het hedendaagse ‘Izar Ederrak (The Beautiful Star)’ (2016) van Josu Elberdin wordt de overgang gemaakt naar ‘To the Field of Stars’.

Hoewel het op het eerste gezicht misschien lijkt of ‘To the Field of Stars’ vooral gaat over de pelgrimage naar Santiago de Compostella, de plaats waar de beenderen van de heilige Jacobus rusten, is het stuk van Jackson veel gelaagder. Door de tekst van een middeleeuws pelgrimslied uit de Codex Calixtinus af te wisselen met poëtische teksten van o.a. Walt Whitman en Emily Dickinson is hij erin geslaagd een werk te componeren over het leven als een reis, in de breedste betekenis.

Kamerkoor Canteklaer neemt u graag mee op deze muzikale reis. Voorafgaand aan het concert is er een korte introductie (ca. 20 min.) op het muziekstuk ‘To the Field of Stars’ van Gabriel Jackson. De introductie begint om 19.30 uur, het concert om 20.00 uur.

Kamerkoor Canteklaer o.l.v. Jurriaan Poesse
M.m.v. Wisse de Rijk (cello)

24 juni Jacobuskerk, Enschede

Kaarten € 17,50 bij voorverkoop, € 20,00 aan de kassa. Sociaal tarief € 15,00.
Voorverkoop 24 juni Enschede: www.canteklaer.nl