Moderne DevotieDe Moderne Devotie. Geert Groote. Thomas a Kempis. Ongetwijfeld bekende namen voor u. Maar wat weet u eigenlijk over De Moderne Devotie? En wat was de rol van Geert Groote en Thomas a Kempis?

Veel van de georganiseerde bedevaarten gaan over de grens. Terwijl juist hier, in onze eigen regio, van Deventer tot Zwolle, de bakermat ligt van één van de meest invloedrijke religieuze bewegingen, die ontstond in de late Middeleeuwen: De Moderne Devotie.

Graag nemen we u in het vroege voorjaar van 2024 mee naar Deventer en Zwolle, op zoek naar de voetsporen van respectievelijk Geert Groote en Thomas a Kempis. Voorafgaand en aansluitend aan beide excursiedagen organiseren we bijeenkomsten in het Parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2 in Enschede.

Op 29 november a.s. vindt een lezing plaats door pastoor Paul Daggenvoorde en Hetty Mulder. Hiervoor kunt u zich uiterlijk op 24 november a.s. aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het voorlopige programma treft u hier aan.