Voor veel mensen is de winterperiode een lastige tijd. Het wordt eerder donker en helemaal gedurende deze periode waarin we beperkt worden door het coronavirus, dreigen mensen te vereenzamen.

Present Enschede organiseert daarom deze winter de LichtpuntjesActie, waarbij vrijwilligers op pad gaan om kwetsbare stadsgenoten een hart onder de riem te steken. Vanaf 1 december tot en met 31 januari willen we zo samen licht verspreiden in Enschede!

Vrijwilligers gaan in deze periode drie weken lang, éénmaal per week een kort (deur)bezoekje afleggen aan een stadsgenoot die kampt met ziekte, armoede of eenzaamheid. Je kunt alleen een praatje maken, maar je mag ook een klein presentje meebrengen, zoals een kaartje, tekening, iets lekkers, of jouw eigen creatieve idee.

Hoe gaat het in zijn werk?  
 
De LichtpuntjesActie loopt van 1 december 2020 tot en met 31 januari 2021. In de actieperiode gaan vrijwilligers drie achtereenvolgende weken één keer per week contact zoeken met dezelfde persoon voor een korte ontmoeting of bijvoorbeeld het geven van een presentje. Maak een praatje bij de voordeur. Maak een tekening. Bak een cake. Een klein gebaar kan al een groot effect hebben! Jij zorgt zelf voor de invulling. Wees creatief. Het gaat om de aandacht en zeker niet om geld.

Een hulpverlener geeft mensen die eenzaam zijn op. En Present maakt de match. 

We hopen dat we op deze manier vele mooie en bijzondere ontmoetingen kunnen organiseren.  Uiteraard houden we rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften.  

Kijk voor meer informatie op https://stichtingpresent.nl/enschede/ of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Leonie Verloop, tel 06-43833040

cross