In de Veertigdagentijd, de periode tussen Aswoensdag en Pasen, staan we wat nadrukkelijker stil bij sober leven en bij vasten.

Wie soberder probeert te leven, wie vast, beperkt zich, om wat meer ruimte te maken voor waar het op aan komt in ons leven en voor onze medemensen. Je kunt in deze periode afzien van, of je beperken in, bijvoorbeeld alcohol of roken, snoepen en shoppen, tv-kijken, uitgaan of uit eten gaan. Je moet meestal wel even wennen, en dat waarin je je beperkt, vraagt nog wel even aandacht, maar toch komt er ruimte voor verdere bezinning, voor gesprekken met anderen, voor stilte en inkeer. Je kunt wat meer dan anders stilstaan bij de nood van anderen, van medemensen die lijden onder armoede, bij vluchtelingen die wanhopig zoeken naar een land met veiligheid, vrijheid en nieuwe kansen. En erover nadenken hoe je solidair met hen kunt zijn.

De weg van ingetogenheid, soberheid, solidariteit, mededogen kan een goede weg zijn om ons met hen te verbinden

Sober leven en hierover nadenken kun je voor jezelf praktiseren gedurende de gehele veertigdagentijd, maar we proberen dat ook nadrukkelijk te doen tijdens een gezamenlijke Sobere Maaltijd in de Stille of Goede Week direct vóór Pasen. We eten dan samen heel eenvoudig, we sparen wat geld uit dat we samen bestemmen voor een project van de Vastenactie 2023: hulp aan vluchtelingen in Zuid-Soedan, in Afrika. 

De Sobere Maaltijd hopen we te houden op dinsdag 4 april  a.s. van 18.00 tot  19.00 uur in de Ontmoetingskerk Varviksingel 139 in Enschede.

Voor meer informatie en opgave kunt u altijd e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen 053-5723440

Namens de Sobere-Maaltijdgroep Enschede:
Rina van der Hulst