NieuwsbriefZuidoosttwente parochies
Pastoraal team Zuidoost Twente
Woensdag 30 juni 2021
Beperkte versoepelingen Corona-maatregelen

De bisschoppen hebben afgelopen week overlegd n.a.v. het doorvoeren van versoepelingen van maatregelen door de Rijksoverheid. We nemen de versoepelingen integraal over. De belangrijkste regelingen zijn als volgt:

  • De anderhalve meter-opstelling blijft.
  • De bestaande hygiënemaatregelen blijven gehandhaafd.
  • Gelovigen hoeven in de kerk geen mondkapje meer te dragen.
  • Volkszang blijft voorlopig nog niet toegestaan.
  • Op het gebied van koorzang komt er iets meer ruimte. In plaats van vier mogen er maximaal twaalf koorzangers zingen mits strikte voorwaarden in acht worden genomen met betrekking tot onder meer afstand, ventilatie en ventileren van de ruimte waar gezongen wordt.
  • Het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten wordt bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten.
  • De anderhalve-meter-opstelling blijft evenzo gelden voor andere kerkelijke bijeenkomsten, bijvoorbeeld een vergadering of bijbelgroep in een zaal;
  • en óók voor religieuze bijeenkomsten buiten. Voor processies op de openbare weg en openluchtvieringen op plaatsen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn dient de regelgeving van de lokale overheid te worden gevolgd.
  • Voor de meeste van onze kerken is registratie bij de ingang voldoende en hoeft u niet meer te reserveren. Registratie blijft van belang voor een eventueel contact-onderzoek achteraf. Voor sommige kerken wordt nog steeds een reservering vooraf gevraagd. Zie hiervoor onderstaand overzicht:


Franciscus van Assisië

Boekelo

Marcellinus

Registratie bij ingang

U hoeft alleen maar vooraf te reserveren wanneer u met meer personen dan normaal de viering bij wilt bijwonen. U kunt dan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar 06 204 16 683

Buurse


Maria Praesentatie

Registratie bij ingang

Haaksbergen

Bonifatius

Registratie bij ingang


Haaksbergen             

Lourdes


Reserveren

U meldt zich telefonisch aan in de voorafgaande week bij het centraal secretariaat op dinsdag- woensdag- of donderdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur op 053 574 39 29.

Haaksbergen


Pancratius

 


Reserveren

U stuurt vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt e-mailen, mag u van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 10.00 uur bellen naar 06 362 98 990.

Haaksbergen

Saalmerink

Voorlopig nog besloten vieringen alleen voor bewoners Saalmerink.


Jacobus - Enschede

Jacobus            

Reserveren

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Registratie bij ingang mogelijk.

Jan

Reserveren

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u geen e-mail ter beschikking heeft mag u op de vrijdag voorafgaand aan de viering tussen 11.00 en 12.00 uur José Heitbrink bellen op 053 431 62 09.

Jozef

Registratie bij ingang

Roef

Registratie bij ingang


Verrijzenis    

Registratie bij ingang


Maria Vlucht

Glanerbrug

O.L.Vrouwe

Registratie bij ingang


Lonneker             

Jacobus

Registratie bij ingang

Losser

H.M.Geboorte

Reserveren

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  óf telefonisch op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur via het secretariaat 053 538 12 24.

Overdinkel

Gerardus / Overkant

Registratie bij ingang


Haaksbergen Bonifatius, Enschede Jacobus: De week doornemen in de viering

Voorafgaand aan het Kyriëgebed en de lofzang is er in de vieringen van zaterdagavond 3 juli in de Bonifatiuskerk te Haaksbergen en op zondagmorgen 11 juli in de Jacobuskerk te Enschede ruimte om de week door te nemen. Wat was goed? Wat stemde verdrietig? Dit brengen we voor God en mondt uit in gebed en zang. U kunt uw ervaringen per mail doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of appen naar 06 300 988 33. Uw, jouw, ervaringen worden geanonimiseerd in de vieringen teruggegeven.

Enschede-Lonneker: Vooraankondiging wandeling 3 augustus

Van de Jacobuskerk in Enschede naar de Jacobuskerk in Lonneker

 Enschede Lonneker

Hoe wat waar?
Op dinsdag 3 augustus lopen we gezamenlijk van de Jacobuskerk te Enschede naar de Jacobuskerk in Lonneker.  We verzamelen om 9.30 uur in de Jacobuskerk te Enschede.  We starten met lopen om 10.00 uur.  Onderweg wordt gezorgd voor koffie en thee. We sluiten af in de Jacobuskerk te Lonneker om 12.30.

Wie kan er meedoen?
Iedereen die wil! De wandeling zelf duurt ongeveer een uur tot anderhalf en is niet zwaar. Geef je op via de pastoraatgroep Jacobuskerk Enschede: pastoraatgroep.jacobuskerk@katholiekenschede.nl of schrijf je in op de lijst op het secretariaat. Nota bene: Zorg zelf voor een eventuele lunch.

Enschede, Jacobuskerk. Ariëns Katholieke Studenten

Katholieke Studenten

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondagmiddag 28 juni kwamen achter de Jacobuskerk katholieke studenten bij elkaar. Dit was bij gelegenheid van het afscheid van één van hen. Ferdinand uit DL (in oranje shirt) is klaar aan de UT en gaat naar een andere universiteit. 

Losser, Maria Geboortekerk: Thomasviering onder de blote hemel

Thomasviering

‘Wijzer op weg’. Dat was het thema van de thomasviering op 26 juni in het park naast de H.M. Geboortekerk te Losser. Het koor Vivace zong passende liederen. Carla Berbee ging voor. Het verhaal van st Jan (Johannes de doper) vormde de inleiding. Het verhaal van Confucius (over de loop van het water) kwam tot zijn recht omdat we voor het waterornament stonden. In de Heilige Chaos waren verschillende dingen te beleven. Je kon natuurlijk briefjes in de klaagmuur stoppen, een voorbede in het voorbede boek schrijven. Voor de kinderen verzorgde Rieti met haar dochter Els ‘een ommezwaai’. Stijn Bonnes vertelde hoe het0 was om 10 maanden in Amerika te wonen en te studeren.

Er stond een richtingaanwijzer in het park die je met een passende tekst leidde naar de stilte, naar het onbekende, of naar een ommekeer. En natuurlijk een ‘ik ga op reis en ik neem mee…’ doos. Mensen nemen graag hun vrienden mee op reis, een goed boek of een bijbel, maar ook een paar centen.

Het was goed om bij elkaar te zijn.  Thomas en co.

 

Enschede: Extra collecte Jacobusparochie!

Het afgelopen jaar is de parochie veel collecte-inkomsten misgelopen. Wilt u alsnog een bijdrage doen klik dan op onderstaande link. Wij danken u hartelijk!

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=fmyWHSYuRLSFc9MMw_G8Zw

bloem1Enschede Zuid: Bloemetje van de week

De afgelopen twee weken zijn de bloemetjes gegaan naar mevr. Stern aan de Posten en mevr. Agnes Reimerink aan de Lindestraat.

Ter bezinning ‘Van wie ben je?’ door Willy Rekveld, parochievicaris

Willy RekveldIn het leven van alledag hebben we ons allemaal wel eens de vraag gesteld: ‘Wie is dat? Is dat niet die en die en zijn zijn ouders niet die en die?’ Vaak wordt dat gezegd met een bepaalde reden, positief, maar ook vaak negatief, omdat er dan gedacht wordt: ‘Wat verbeeldt hij of zij zich wel?’. Ook in de verhalen over Jezus is dit het geval. Zijn boodschap is soms zo weerbarstig, dat de verbazing van hen die dit horen groot is. Maar in het woord, de spiegel die Hij hun voorhoudt, zien en horen zij zichzelf. En ondanks dat ze Hem wijs noemen, nemen ze aanstoot aan zijn woorden en zeggen: ‘Wat verbeeldt Hij zich wel en zijn zijn ouders niet die en die?’. In de weerbarstigheid van ons eigen leven hebben we wijze vrouwen en mannen nodig om het leven leefbaar te maken. Leefbaar waar dan ook. Leefbaar op de eerste plaats voor mensen aan de rand van de samenleving, vluchtelingen, zij die geen leven hebben. Dat is Zijn Boodschap en daarin mogen wij ons, de wereld, een spiegel voorhouden. En hoe wij ook zelf die weerbarstigheid hierin ervaren… Laten we naar Zijn Woord, de daad bij het woord voegen. Vree en good goan!

Kanalen vieringen online

Bonifatiuskerk Haaksbergen: zaterdag 18.30 uur: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2327-HH-Bonifatius-en-Gezellen-De-Veldmaat

Maria Geboortekerk Losser: zondag 9.00 uur: https://www.youtube.com/c/MariaVluchtParochie

Sint Jozefkerk Enschede: zondag 11.00 uur: https://www.youtube.com/c/stjozefkerkenschede

Sint Jacobuskerk Lonneker: https://youtu.be/K-jkw5X8MOc

Gerardus Majella Overdinkel: https://www.youtube.com/channel/UCvhQpQFDzdI6ZOnsK5xn1Mg

Contactgegevens pastoraal team

Pastoor Paul Daggenvoorde:                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  06 208 74 866

Pastoraal werker Carla Berbée:                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 412 52 558

Pastoraal werker Frank de Heus:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 300 98 833

Jongerenwerker Ans te Lintelo:                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 309 58 689

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/