Hier vindt u informatie over Laudato Si’ en de Scheppingsperiode en hoe we dit in onze parochies vieren.  laudato si logo1200
 
 • Laudato Si’ is de overrompelende en wereldbestormende encycliek van Paus Franciscus uit 2015 over de zorg voor het gemeenschappelijk huis, onze mooie, unieke aarde. Weten wat deze encycliek u en jou en mij te zeggen heeft? Klik dan op deze link:
  Waarom Laudato Si`
 • De Scheppingsperiode is de tijd tussen 1 september (Wereldgebedsdag voor de Schepping)  en 4 oktober (de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi). Tijdens de Scheppingsperiode staat de zorg voor onze omgeving, voor de natuur en onze medemensen, centraal.  Zo zijn ook de Vredesweek, de migrantenzondag  en de ziekenzondag er onderdeel van. Meer weten over de Scheppingsperiode? Klik dan op deze link: 
  Scheppingsperiode
 • In de Scheppingsperiode en gedurende het hele jaar zijn er in het kader van Laudato Si’ in de Parochies van ons parochieverband Zuidoost Twente diverse activiteiten. Hier staat binnenkort een overzicht:  
  Activiteiten scheppingsperiode
 • En kijk hier wat u en jij kunnen doen om de zorg voor de schepping gestalte te geven: 
  Medescheppers gevraagd
 • De Scheppingsperiode begint in onze parochies in het weekend van 2 en 3 september. Dan zijn er Startvieringen in Haaksbergen en Enschede. We eindigen in het weekend van 1 en 2 oktober met slotvieringen. Voor de tijden van de vieringen en het activiteitenprogramma daaromheen, klik hier:
  Start en slotvieringen
 • Op 4 september is er van alles voor kinderen te doen. Kom je ook? Kijk dan gauw hier:
  Kinderen en jongeren

Alice Snijders