Het idee ontstond in een van de vergaderingen van de pastoraatgroep van de Jacobus in Enschede. Zomaar, al pratende: wordt het niet eens tijd om verbinding te leggen met onze naamgenoot in Lonneker? En kunnen we daar een activiteit aan verbinden? Een pelgrimstocht van Jacobus naar Jacobus? Nog diezelfde dag hebben we de eerste contacten gelegd en een opzet gemaakt voor een wandeling op dinsdag 3 augustus. Doordeweekse dag, midden in de vakantietijd, waardoor het op paden en wegen minder druk is.

Van Siny Wolters, fervent wandelaar en Caminoganger en trouwe bezoekster van onze vieringen, kregen we de tip om het Hilgenhuuske op het erf van de familie Ten Vergert bij Lonneker mee te nemen in de wandeling. 

Begin juli zaten we aan tafel bij Berend, Jozef en Giny van de Jacobuskerk in Lonneker en werden de puntjes op de i gezet: start met korte gebedsviering in Enschede, samen via een mooie wandelroute eerst naar het Hilgenhuuske en vervolgens naar de Jacobuskerk in Lonneker, daar afsluiten met overdenking en gebed.

wandeltocht5  wandeltocht4

Nog diezelfde avond bezochten we Alice ten Vergert, die ons van harte welkom heette op haar erf en met veel plezier toestemming gaf voor een koffiepauze op haar terrein bij het Hilgenhuuske, een kleine kapel in het groen gewijd aan Jacobus. De Lonneker Jacobus kerk organiseert hier jaarlijks in de maand juni een viering. Alice bood zelfs aan de koffie te zetten, ons eigen koffieteam Frits en Wies zorgde voor de bekers, krentenbollen en andere attributen. Alles geregeld, nu nog de route bepalen. Op een warme woensdagavond hebben we die uitgezet: Oude markt, door Roombeek en via het Vaneker naar Lonneker. Een mooie route, prima te lopen en verrassend veel groen en koeien onderweg.

wandeltocht1  wandeltocht2  wandeltocht3

We kijken terug op een geslaagde activiteit. Mooie gesprekken onderweg. Kennis gemaakt met nieuwe parochianen. Bijgepraat met de trouwe bezoekers. Samen het Jacobuslied gezongen bij het Hilgenhuuske. Verbinding gemaakt met medeparochianen Lonneker. Kortom: missie geslaagd, een traditie geboren. Volgend jaar weer!

 

Hetty Mulder

cross