10_kerken_banner

Artikelen-zuid

Op zondag 9 oktober 2022, vierde de st. Jan parochie haar 100 jarig bestaan. Het was een heerlijk feest, met heel veel bezoekers (+ 350) uit de gehele stad.

Pater Ben Engelbertink ging in deze viering voor de laatste keer vóór in de st. Jan, omdat hij gekozen 

is tot overste van de Mill Hill congregatie Nederland en naar Oosterbeek moet verhuizen. Daarnaast gingen Pastoor Paul Daggevoorde en pastor Carla Berbée voor. 

 

Koren van de Parochie van Jacobus de Meerdere vormden voor deze gelegenheid een prachtig zingend groot koor. 

De kinderen zongen hun eigen lied, waarbij de kerk enthousiast mee zong: ”Vier het leven”.

De Maronieten zorgden voor een prachtig Arabisch ‘Onze Vader’.

Algemeen werd de viering zeer gewaardeerd. Er waren niet alleen mensen uit de RK traditie maar ook veel anderen. 

Stadsdeelwethouder Marc Teutelink was aanwezig. Samen met Clara Ikink, 91 jaar en Lody Machko van 9 jaar’ ging hij het schilderij onthullen, dat door jongeren uit de parochie geschilderd is. 

Waarom zij? Clara en Lody zijn samen 100 jaar, symbolisch voor onze parochie. Jong en oud, maar beiden zetten zich in voor de kerk, Clara al vele jaren, Lody begint net. Beiden zijn lid van het koor, waar ze veel plezier aan beleven! Kerkzijn, is niet alleen naar de kerkgaan en bidden, maar ook samen iets opbouwen, elkaar helpen en hier samen blij van worden.

Een goed voorbeeld voor de toekomst zijn onze jongeren. Samen hebben ze een schilderij van st. Jan gemaakt. Allemaal kleine deeltjes, die samen de St. Jan voorstellen.

Cadeaus waren er ook; 

De Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek, (OGH) kwam met een prachtige kaart en een fors geldbedrag. 

Bloemen kwamen van de Syrisch Orthodoxe Kerk Mor Yakub van Sarugh en van parochianen.

Voor de mensen van de werkgroep was er voor ieder een mooie bos bloemen.

En natuurlijk voor Pater Ben, die verrast werd met “Jacobusbier”, om in zijn nieuwe woonplaats, een fijn ‘Enschedees’ rondje te gaan geven.

 

Na de viering was er volop koffie met lekkers en konden de bezoekers genieten van de mooie tentoonstelling en de lichtkrant, die veel van de voorbije 100 jaar lieten zien.

Namens de voorbereidingsgroep; Tiny Hannink

Als u de viering (nog eens) wilt zien, kijk dan op

https://www.youtube.com/watch?v=I-MrsvGXeUU  

Op Vrijdag 6 maart ‘20 was de 3e bijeenkomst van de Kids Time in het parochiezaal van de St. Jan kerk.
We hebben het gehad over vastentijd.
KidsTime

Vasten is het woord dat gebruik wordt voor het helemaal niet, of minder eten en drinken gedurende een bepaalde periode. De vastentijd is een periode van 40 dagen voor Pasen. Die 40 dagen zijn er niet zomaar. Jezus heeft 40 dagen in de woestijn nagedacht over zijn eigen leven en kwam tot de conclusie, dat hij de mensen wilde voorleven en vertellen over de God van de vrijheid. Het joodse volk was al veel eerder 40 jaren in de woestijn om te ontdekken, wat het betekent om vrije mensen te zijn.

 

We hebben hierbij een verhaal verteld dat bij de vastentijd hoort, Laat mijn volk gaan. Het verhaal ging over het joodse volk. Zij waren slaaf in Egypte. Ze moesten bakstenen maken en steden bouwen voor de Farao en ze kregen niets betaald. Toen heeft God hun bevrijd. Ze trokken door de Rietzee weg van de Farao. Als vrije mensen trokken ze daarna veertig jaar lang door de woestijn. Uiteindelijk kwamen ze in het land dat God hen beloofd had: het beloofde land van melk en honing
Hierna hebben de kinderen een baksteen gemaakt waarop zij hun doel voor de vastentijd op moesten schrijven. De kinderen beleefde hier veel plezier aan en kwamen naar afloop heel trots hun zelf gemaakte baksteen aan ons laten zien.

kidstime 3

Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! Je bent altijd welkom op de volgende datums:
Data: Op de vrijdagen - 15 mei '20 en 26 juni '20.
Thema's: Zondag rustdag en Christoffel
Tijd: 15:30-17:00 uur
Locatie: Parochiezaal van de Sint Jan Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede
Kosten: 2 euro, per keer (t.b.v. materiaal)
Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim (werkgroep Kids Time)


Je kunt je van tevoren melden bij Saskia Baldewsing: 06 – 22 379 624 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Wij hopen jullie te zien bij de KIDS TIME!!! Groetjes, Werkgroep Kids Time 

cross

U bent nu op het website deel van de locatie St.Jankerk.

foto's kerken dl2 4 8 05 036 

Go to top