10_kerken_banner

Artikelen-zuid

Pathmos Oase logoGoed Nieuws!

Eindelijk gaat de Pathmos-Oase weer open. We starten vanaf dinsdag na Pasen 19 april. Wat is de Pathmos Oase? Lees het artikel hier.

We verwachten veel mensen te ontvangen. Daarom zoeken we nog vrijwilligers die ons helpen op dinsdag- en/of donderdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur, twee middagen per maand om koffie/thee te schenken. Je maakt deel uit van een leuk team en ontmoet nieuwe mensen.

Van vrijwilligerswerk wordt iedereen beter, ook jij zelf!

Doe je mee?

Bel of mail even met Henk Thüss
Telefoon: 053 - 4330322
E-mail      : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Alvast bedankt namens het Pathmos-Oase team

Download hier de pdf. (6 pagina's)

Loading...

ENSCHEDE - Na bijna vier maanden klonken zondagochtend de klokken van de Sint Jankerk weer voor de dienst op zondagochtend. Een bijzonder moment. Annelies Tenbergen van de pastoraatgroep heet de mensen welkom.

Als de laatste mensen zijn binnengedruppeld, zingt een enkel ijl stemmetje Aanbidt en dankt uw vader. De kerkgangers lezen zwijgend mee in hun boekje. „Je mag niet meezingen, dat is raar hoor”, schudt iemand het hoofd. „Welkom. Het is lang geleden dat we bij elkaar zijn geweest”, steekt voorganger pastor Jan Kolstee van wal. Bijna vier maanden, maar eindelijk klinken de klokken van de Sint Jankerk weer . 

Artikel is overgenomen van www.tubantia.nl

Lilian ten Donkelaar  Laatste update: 17:37

Lees verder op https://www.tubantia.nl/enschede-e-o/enschedese-sint-jankerk-weer-open-bijzonder-moment~a0f93ef4/

Loading...

Op Vrijdag 6 maart ‘20 was de 3e bijeenkomst van de Kids Time in het parochiezaal van de St. Jan kerk.
We hebben het gehad over vastentijd.
KidsTime

Vasten is het woord dat gebruik wordt voor het helemaal niet, of minder eten en drinken gedurende een bepaalde periode. De vastentijd is een periode van 40 dagen voor Pasen. Die 40 dagen zijn er niet zomaar. Jezus heeft 40 dagen in de woestijn nagedacht over zijn eigen leven en kwam tot de conclusie, dat hij de mensen wilde voorleven en vertellen over de God van de vrijheid. Het joodse volk was al veel eerder 40 jaren in de woestijn om te ontdekken, wat het betekent om vrije mensen te zijn.

 

We hebben hierbij een verhaal verteld dat bij de vastentijd hoort, Laat mijn volk gaan. Het verhaal ging over het joodse volk. Zij waren slaaf in Egypte. Ze moesten bakstenen maken en steden bouwen voor de Farao en ze kregen niets betaald. Toen heeft God hun bevrijd. Ze trokken door de Rietzee weg van de Farao. Als vrije mensen trokken ze daarna veertig jaar lang door de woestijn. Uiteindelijk kwamen ze in het land dat God hen beloofd had: het beloofde land van melk en honing
Hierna hebben de kinderen een baksteen gemaakt waarop zij hun doel voor de vastentijd op moesten schrijven. De kinderen beleefde hier veel plezier aan en kwamen naar afloop heel trots hun zelf gemaakte baksteen aan ons laten zien.


Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! Je bent altijd welkom op de volgende datums:
Data: Op de vrijdagen - 15 mei '20 en 26 juni '20.
Thema's: Zondag rustdag en Christoffel
Tijd: 15:30-17:00 uur
Locatie: Parochiezaal van de Sint Jan Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede
Kosten: 2 euro, per keer (t.b.v. materiaal)
Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim (werkgroep Kids Time)


Je kunt je van tevoren melden bij Saskia Baldewsing: 06 – 22 379 624 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Wij hopen jullie te zien bij de KIDS TIME!!! Groetjes, Werkgroep Kids Time 

cross

U bent nu op het website deel van de locatie St.Jankerk.

foto's kerken dl2 4 8 05 036 

Go to top