Beste medeparochiaan,

gelet op de maatregelen, die vandaag door de overheid bekend zijn gemaakt, hebben de drie parochiebesturen gezamenlijk besloten alle vieringen in het weekend en door de week tot en met 6 april in Zuidoost Twente af te gelasten. Dit betreft alle vieringen die door de parochie verzorgd worden. Dus niet alleen in de parochiekerken, maar ook de parochiële vieringen in de zorgcentra.

Om voor iedereen heel duidelijk te zijn en alle nodeloze discussie over aantallen en dergelijke te vermijden, hebben de parochiebesturen gekozen voor één duidelijke lijn. Hiermee nemen de parochies hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om kwetsbare groepen te beschermen.

Het onderstaande bericht is als persbericht verspreid.

We rekenen op jouw begrip. We proberen met dit bericht zoveel mogelijk mensen te bereiken. Voel je vrij om dit bericht ook zelf te verspreiden.

Met vriendelijke groet,

parochiebesturen en pastoraal team


R.K. kerken Zuidoost Twente geen vieringen tot en met 6 april.

Naar aanleiding van de onrust met betrekking tot het Coronavirus heeft het samenwerkingsverband van de r.k. parochies in Zuidoost Twente besloten alle (eucharistie)vieringen tot en met 31 maart te laten vervallen.

Het betreft de r.k. parochies in Enschede, Haaksbergen en Losser. Hieronder vallen ook Lonneker, Glanerbrug, Overdinkel, Buurse en Boekelo.

Pastoor Paul Daggenvoorde: “We nemen dit besluit met een bezwaard gemoed. Met name voor de parochianen die nog wekelijks naar de kerk komen zal dit zwaar vallen, maar we rekenen op hun begrip”.

André Leferink, voorzitter van het overleg tussen de drie parochies: “We nemen onze verantwoordelijkheid. Het zijn vooral mensen uit de kwetsbare groepen die onze kerken bezoeken. Hoewel de groepen regelmatig kleiner zijn dan 100 personen mogen we geen enkel risico nemen. Daarom annuleren we alle vieringen.”

cross