10_kerken_banner

Even voorstellen

Mijn naam is Paulus Tilma. Ik ben 24 jaar en priesterstudent van het Ariënsinstituut. Komende zomer zal ik in deze parochie drie weken stagelopen. Als jongste uit een Amsterdams gezin met Friese ouders, ben ik opgegroeid in Maarssen, dicht bij Utrecht. Na het behalen van mijn gymnasiumdiploma ben ik begonnen met de priesteropleiding voor het aartsbisdom Utrecht. Na drie jaar op de Tiltenberg gewoond te hebben, ben ik naar het Ariënsinstituut verhuisd om mijn studie aan de Tilburg School of Catholic Theology in Utrecht voort te zetten. Sinds februari heb ik mijn bachelor afgerond en ben ik nu met de master bezig, welke bestaat uit twee jaar studie en één jaar parochiestage. Naast mijn opleiding tot priester ben ik op vrije dagen actief als zeilinstructeur. Een andere hobby van mij is modelbouw. Ook houd ik van muziek maken, zoals zingen, piano en accordeon spelen.Paulus Tilma
 
De ervaring me geroepen te weten om priester te worden is niet iets van één moment. Door mijn leven heen heb ik vele momenten gekend die mijn verlangen om God en de kerkgemeenschap te dienen deden groeien. Door zijn Liefde te ervaren in de bijzondere nabijheid van familie en vrienden, door de heilige Schrift, het gebed en de sacramenten en in het alledaagse leven, is er een relatie met God gegroeid. En vanuit de kracht van deze vriendschap hoop ik als priester(student) zijn Liefde door te mogen geven aan de mensen die ik tegenkom.

In de stage zal ik betrokken zijn bij verschillende liturgische vieringen. Ook zal ik graag bij mensen thuis een luisterend oor willen bieden. Verder zal ik proeven aan de meer organisatorische kant van de parochie. Ik zie er naar uit veel mooie en leerzame ervaringen op te doen tijdens mijn stage in Enschede en omstreken.

Groeten, Paulus

Aanmelden nieuwsbrief en parochieblad Pelgrim

Ga naar boven