Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente Zuidoosttwente parochies

Woensdag 6 mei 2020

Gedurende Corona-crisis

 

Komende besloten vieringen in kleine kring op de zondag

 

H.M.G. Losser

9.00 uur

Sint Jozef Enschede

11.00 uur

H. Pancratius Haaksbergen

9.30 uur

Zondag 10 mei

P. Daggenvoorde

J.Kortstee

W. Rekveld

Zondag 17 mei

J. Kortstee

W. Rekveld

P. Daggenvoorde

Donderdag 21 mei

Hemelvaartsdag

W. Rekveld

P. Daggenvoorde om 9.00 uur!

J. Kortstee

Zondag 24 mei

P. Daggenvoorde

J.Kortstee

W. Rekveld

Zondag 31 mei (Pinksteren)

J. Kortstee

W. Rekveld

P. Daggenvoorde

De vieringen in de Maria Geboortekerk te Losser en de Pancratiuskerk te Haaksbergen zijn te volgen via de kerkradio. De viering in de Pancratiuskerk wordt naderhand op Youtube gezet: https://www.youtube.com/channel/UCNKlIhHuqVrU_lB5Qzxa5jA/videos . De vieringen in de Jozefkerk zijn live te volgen via: https://www.youtube.com/channel/UClZRQn7zT0FDciScFI2jZDQ en in de Maria Geboortekerk via: https://www.youtube.com/channel/UCRFnQ1kIxtYJzJzmPpRYTuQ .

Gebeds- en misintenties

In alle drie de parochies kunt u mis-/gebedsintenties per mail doorgeven. Geef daarbij aan voor welke viering. De intenties worden niet gepubliceerd in de parochiemedia, maar wel meegenomen in de voorbede. Er worden geen kosten in rekening gebracht. Een vrije gift is zeer welkom.

U kunt uw intentie per mail doorgeven aan:

 • Maria Geboortekerk Losser: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Jozefkerk Enschede: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Pancratiuskerk Haaksbergen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw vrije gift kunt u overmaken op:

 • NL29RABO0103764119 t.n.v. ‘R.K. Parochie Maria Vlucht’
 • NL15RABO 0153166665 t.n.v. 'Parochie St. Jacobus de Meerdere te Enschede'.
 • NL87RABO0118098802 t.n.v.’Parochie Sint Franciscus van Assisië’.

Vrijdags Coventry-gebed online

Het wekelijkse en oecumenische Coventry-gebed van vrijdagmiddag 13.15 uur te Enschede is te vinden op https://kerkdienstgemist.nl/stations/1473-Ontmoetingskerk-Enschede .

Rozenkransgebed en lauden op kerktelefoon Haaksbergen-Veldmaat

U kunt het rozenkransgebed gedurende de meimaand in de Pancratiuskerk volgen via de kerkradio – toegangscode 2203. Op Donderdagmorgen worden om 09.00 uur vanuit de Bonifatiuskerk de wekelijkse Lauden (zonder kerkgangers) op kerkradio uitgezonden (toegangscode 2303). De opgegeven intenties van de zaterdagen volgende op de donderdag worden hierin gelezen.

WhatsApp-tekst ter bezinning in de morgen tussen Hemelvaart en Pinksteren

nb5
Om in deze vrijwel vieringloze tijd toch stil te staan bij de tijd van het jaar tussen Hemelvaart en Pinksteren biedt het pastoraal team tijdelijk een Whatsapp-groep aan. Als je je hiervoor opgeeft, krijg je 11 dagen lang tussen Hemelvaart en Pinksteren elke morgen vóór 9.00 uur het evangelie van de dag met daarbij een korte meditatie van één van de pastores per Whatsapp toegestuurd. Wij – het pastoraal team – hopen je zo iets van onze inspiratie voor deze tijd mee te geven. Na Pinksteren wordt de Whatsapp-groep opgeheven.

Doe je mee en wil je tussen Hemelvaart en Pinksteren onze Appjes ontvangen, geef je 06-nummer dan per Whatsapp door aan Elles Veltkamp: 06 422 65 373. Elles zet de groep op en zal de Appjes vanaf Hemelvaart versturen.

Wat inspireert jou? Stuur een kort filmpje in!

nb6

Pinksteren is het feest van de Geest. De heilige Geest kreeg voor ons gezicht in Jezus van Nazareth. De Geest brengt mensen bij elkaar; maakt warm, verliefd, geneest, troost, geeft inzicht, vormt je geweten. Voor alles maakt de heilige Geest ons enthousiast voor de goede dingen van God. Mooi woord trouwens ‘enthousiast’. Een Grieks woord. Letterlijk vertaalt betekent het: ‘God woont in jou’.

Met Pinksteren vieren we het ontstaan van de kerk. We hebben allemaal deel gekregen aan die Geest van Jezus. In zijn Geest willen we leven, elkaar van dienst zijn, de wereld een beetje mooier maken.

Wat ons nu zo leuk lijkt als pastoraal team is om van elkaar te horen, wie of wat jou in jouw leven inspireert. We zouden het mooi vinden, als parochianen met hun mobiele telefoon, tablet of pc korte filmpjes maken van 30 seconden tot hooguit 1 minuut. In dat fimpje vertelt je in beeld wie bijvoorbeeld voor jou een inspirerende persoon is. Dat kan je moeder zijn, de paus, een oma, een verzetsheld… Misschien heb je iets inspirerends meegemaakt. Misschien wil je kort iets vertellen over een ideaal, dat jou inspireert. Het hoeft niet kerkelijk te zijn. Laat het uit het leven gegrepen zijn.

Na Hemelvaart en vóór Pinksteren zullen we de filmpjes op een Youtube-kanaal zetten. Eind juni zullen we het kanaal sluiten. Mocht je al enthousiast worden stuur je filmpje dan in naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via Whatsapp naar 06 300 988 33. Inbreng van kinderen is ook welkom!

Ter inspiratie

 • Afgelopen zaterdag 2 mei kwam er via de brievenbus van de pastorie in de Veldmaat een anonieme gift binnen van € 50,00 met als bestemming: gemiste collectegelden. Misschien een idee voor u?
 • De Bonifatiuskerk te Haaksbergen is in deze tijd dagelijks van 09.00 uur tot 18.00 geopend, voor het aansteken van kaarsjes, stilte en gebed en het brengen van houdbare producten voor de voedselbank.
 • Geschilderd dóór en met kommentaar ván Jan te Lintelo (Haaksbergen)

Vreemde situaties doen zich voor nu met het coronavirus! Volgens mij moeten veel gelovigen zich voelen als hommels die kun holletje niet kunnen vinden! Jan te Lintelo

 

Bloemetjes van deze week

Er is deze week een bloemetje bezorgd bij:

 • De Wals-Oostrik, Wesseler-Nering vanuit de geloofsgemeenschap Enschede Zuid.
 • Tan, Vlasstraat vanuit de geloofsgemeenschap Enschede Zuid.
 • Leferink, Eibergsestraat 122 vanuit de Franciscusparochie.
 • Bergers aan de Riethermsteeg vanuit de geloofsgemeenschap Buurse.

Namen van mensen voor een bloemetje namens de geloofsgemeenschap Enschede Zuid zijn van harte welkom bij José Heitbrink van de pastoraatsgroep: 053 431 62 09, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Overleden

Hieronder vermelden we de namen van overleden parochianen, zoals die afgelopen week aan de telefoonwachten van de drie parochies zijn doogegeven. We zijn daarbij afhankelijk van wat uitvaartondernemingen of parochianen zelf aan onze telefoonwachten doorgeven. Veel uitvaarten vinden momenteel buiten de parochie om in besloten kring plaats. Deze week noemen wij:

 • 29 april: Albert Stege, 79 jaar, uit Lonneker
 • 4 mei: Marietje Hesselink-ter Denge, 87 jaar, uit Lonneker

     5 mei: Minie Douwma-van de Sande, 88 jaar, uit Lonneker
   

Bezinning door parochievicaris Willy Rekveld: We springen samen.

We springen samen. Aan deze zin op een kindertekening, moest ik denken toen ik het Evangelie las voor zondag 10 mei, de vijfde zondag van Pasen, Moederdag. In deze tijd van veel vragen hoe alles zal gaan in de toekomst, we ons allemaal wel eens alleen voelen horen we in het evangelie over een weg ten leven. Hierin moeten we, zo lijkt het, allemaal wel eens een sprong in het diepe maken, de diepte die het geloof ons wil geven. Op een kindertekening waaraan ik dacht en die ik enkele weken geleden kreeg toegestuurd per post van Agnes staat dat zo mooi door haar geschreven: “Wij springen samen”. Ook Jezus vraagt ons om samen te springen in die ruimte waar plaats is voor velen. Wij mogen de weg die ons ook leven wil geven, gaan. En net als Thomas kennen wij die weg ook niet altijd. Maar we mogen dat vertrouwen hebben in Hem, die ook aan ons zegt: “Heb daarin maar geloof en vertrouwen”. We zitten in de meimaand, Mariamaand, en als er een is geweest die dat vertrouwen had is zij het wel; “Doe maar wat Hij u zeggen zal”, zo waren haar woorden. Doen wat Hij ons zeggen zal, dat is misschien wel springen in onzekerheid, die zekerheid kan geven.  Ik wens alle moeders en hierin ook ons allen al het goede toe. Een mooie zondag. We springen samen in dat vertrouwen dat Hij, Jezus,  de Weg, de Waarheid en het Leven is, ons draagt en daartoe uitdaagt.

 

Contact met pastoresteam

Pastoor Paul Daggenvoorde:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407
Parochievicaris Willy Rekveld:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl
www.katholiekenschede.nl
www.franciscusparochie.nl

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/
https://www.facebook.com/JacobusEnschede/
https://www.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/
cross