Zuidoosttwente parochies

Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente
Woensdag 17 juni 2020
Gedurende Corona-crisis

Vieringen komend weekend zaterdag 20 en zondag 21 juni

zaterdag

HH. Bonifatius Haaksbergen

18.30 uur

W. Rekveld

Tot 30 personen

zondag

H. Maria Geboorte Losser

9.00 uur

P. Daggenvoorde

Besloten

Sint Jozef Enschede

11.00 uur

J. Kortstee

Besloten

H. Pancratius Haaksbergen

9.30 uur

W. Rekveld

Tot 30 personen.

De vieringen in de Maria Geboorte-, Bonifatius- en Pancratiuskerk zijn te volgen via de kerkradio.

De vieringen in de  H. Maria Geboortekerk en Jozefkerk zijn live te volgen. De viering in de Pancratiuskerk wordt naderhand op YouTube gezet:

 

Pastor Herman Zegger gaat niet langer voor

Pastor Zegger heeft aangegeven met onmiddellijke ingang te stoppen met voorgaan in vieringen. De leeftijd gaat nu toch meespelen. De laatste jaren ging hij met enige regelmaat voor in de kerken van de Franciscusparochie en de zorgcentra te Haaksbergen. Hij zelf wil niet dat er een afscheid voor hem georganiseerd wordt. Dat respecteren we uiteraard. We willen hem wel danken voor zijn grote inzet en betrokkenheid en alle goeds wensen. Wilt u een persoonlijk bericht aan hem schrijven? Doe dat dan op een post-it blaadje dat klaar ligt in de kerk en dagkapel. Het beschreven blaadje kan in een doos of mand gestopt worden. Eventueel kunt u thuis een kaart schrijven en deze in de mand of doos doen. De pastoraatsgroep maakt er een mooi geheel van en gaat het bij pastor Zegger bezorgen. Graag vóór 5 juli inleveren.

Reserveren voor vieringen

Op het moment dat vieringen weer openbaar worden, zult u gevraagd worden voor deze vieringen te reserveren. Vermeld bij reserveringen altijd:

 • De viering, waarvoor u reserveert ( datum, tijd )
 • de voor- en achternamen van de personen voor wie u reserveert met
 • hun telefoonnummers én
 • hun mail-adressen.
 • eventuele bijzonderheden ( jaargedachtenis; Eerste heilige Communie; jubileum ).

Er wordt op veel locaties  hard gewerkt aan het uitwerken van protocollen van de bisschoppenconferentie voor de eigen locatie, het organiseren van reserveringen, de schoonmaak na vieringen, het trainen van vrijwilligers in het omgaan met de nieuwe situatie voor de komende tijd, het openen van de kerken. Het volgende is bij het pastoraal team bekend:

Franciscus van Assisië

Boekelo

Marcellinus

Voornemens te openen per 5 juli.

U hoeft alleen maar vooraf te reserveren wanneer u met meer personen dan normaal de viering bij wilt bijwonen. U kunt dan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar 06 204 16 683

Buurse

Maria Praesentatie

Vooralsnog niet vóór 1 september open.

U stuurt vóór donderdag een e-mail

naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt mailen, mag u van maandag t/m donderdag bellen naar 06 127 73 335

Haaksbergen

Bonifatius

Geopend.

U stuurt vóór donderdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt mailen, mag u van maandag t/m woensdag bellen naar 06 186 00 463

Haaksbergen

Lourdes

Voornemens te openen per 1 juli.

U meldt zich telefonisch aan in de voorafgaande week bij het centraal secretariaat op dinsdag- woensdag- of donderdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur op 053 574 39 29.

Haaksbergen

Pancratius

Geopend.

U  stuurt vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt e-mailen, mag u van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 10.00 uur bellen naar 06 362 98 990.

Haaksbergen

Saalmerink

Vooralsnog geen vieringen.

 

Haaksbergen

Wiedenbroek

Vooralsnog geen vieringen.

 

Jacobus - Enschede

Ariënsstaete

Vooralsnog geen vieringen.

 

Jacobus

Geen vieringen in juni. Voornemens te openen per 12 juli voor vieringen op zondag.

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

Jan

Geen vieringen in juni. Voornemens te openen per 5 juli.

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u geen e-mail ter beschikking heeft mag u op de vrijdag voorafgaand aan de viering tussen 10.00 en 12.00 uur José Heitbrink bellen op 053 431 62 09.

Jozef

Besloten vieringen in juni. Voornemens te openen per 5 juli voor vieringen op zondag.

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Roef

Nog gesloten. Voornemens al voor 1 juli te openen.

 

Verrijzenis

Nog onbekend.

 

Maria Vlucht

Glanerbrug

O.L.Vrouwe

Juni nog gesloten. Voornemens te openen per 1 juli. Tot 1 september alleen eucharistie.

 

Lonneker

Jacobus

Juni nog gesloten. Voornemens te openen per 1 juli. Tot 1 september alleen eucharistie.

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf op vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur via

het secretariaat: 053 435 93 77.

Losser

H.M.Geboorte

Besloten vieringen in juni. Voornemens te openen per 1 juli. Per 1 juli ook door-de-weekse vieringen.

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  óf telefonisch op vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur via het secretariaat 053 538 12 24.

Overdinkel

Gerardus / Overkant

Voornemens te openen per 1 juli.

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur via het parochiecentrum 053 538 13 04 óf via Marietje Röring 053 538 79 16 of

Mia de Vries 053 538 50 16.

Kerkdiensten in de H. Maria Geboortekerk vanaf 1 juli 2020

Het coronavirus heeft de samenleving in de afgelopen maanden grotendeels stilgelegd.

Ook het bijwonen van kerkdiensten is hierbij tot stilstand gekomen, wat veel mensen erg heeft geraakt. In aansluiting op het versoepelen van de coronamaatregelen zal vanaf 1 juli 2020 het kerkelijk leven in de Geloofsgemeenschap Katholiek Losser weer op gang worden gebracht.

Hierbij moeten de volgende regels in acht worden genomen:

In de kerk worden maximaal 100 mensen toegelaten. Zoals ook in andere sectoren van de samenleving geldt moet u zich van tevoren aanmelden als u een kerkdienst wilt bijwonen. Hiervoor kunt u een e-mail zenden aan de gastdames – e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – of telefonisch contact met hen opnemen op nummer: 053-5381224.

U kunt uitsluitend via de hoofdingang van de kerk naar binnen, waarna de looproute is aangegeven.

Bij de ingang van de kerk staat een bord waarop de van toepassing zijnde regels zijn vermeld. Ook staan bij de ingang enkele flacons met hand gel om de handen te kunnen desinfecteren. De kerkgangers moeten 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren, dit geldt ook voor personen die tot één huishouding behoren. De plekken in de kerk waar men plaats kan nemen zijn met gele stickers aangegeven. Het verlaten van de kerk na de viering vindt plaats per bank, waarbij wederom de 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen. Voor collectedoeleinden is achter in de kerk een bus geplaatst waarin de bijdrage kan worden gedeponeerd, wat van harte wordt aanbevolen.

De vieringen op zondagmorgen zijn om 9.00 uur en de doordeweekse vieringen op woensdagmorgen om 9.30 uur, eveneens in de kerk en niet in de dagkapel. Uit veiligheidsoverwegingen is er na de vieringen geen gelegenheid tot koffiedrinken. Middels deze maatregelen hopen wij dat de parochianen de kerk ‘veilig’ kunnen bezoeken. Verder zal de juni-uitgave van het parochieblad ’t Klöpke’ op 1 juli verschijnen. Aan de bezorgers wordt gevraagd om hier rekening mee te houden.

Toch nog een slotbijeenkomst van JP Maria Vlucht!

 

De planning is om op 3 juli in de tuin van de H.M. Geboortekerk de Grote JP Tuin-Pub-Quiz te houden. JP jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen zich (in groepjes) voor 1 juli aanmelden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om mee te doen. Ondertussen maken de begeleiders een 70 tal vragen. Hessel stroomlijnt alles tot een leuke presentatie. En Tom zal als quizmaster op zijn eigen ludieke manier de avond in goede banen leiden. Uiteraard is er een voor de winnende groep een leuke prijs. Voor meer informatie: https://www.mariavlucht.nl/activiteiten-jp-mariavlucht .

Ans te Lintelo

Vormselviering 2021 niet in Carnavalsweekend …

Op vraag vanuit Losser is bij het bisdom een nieuwe aanvraag voor de Vormselviering ingediend. We mikken nu op het weekend van 13/14 maart 2021. Een maand later dus dan eerder aangevraagd. We zitten dan niet meer in het Carnavalsweekend. Voor Carnavalsvierders uit Losser hoeft de datum zo geen hindernis meer te vormen om aan de voorbereiding in Enschede mee te doen. Die blijft verder als geprogrammeerd. Voor meer info zie: https://katholiekenschede.nl/index.php/profielen/catechese-sacramenten/vormsel-en-aanmelden-3 .

Bloemetjes van deze week

 

 • Dini Adding, Dr. Lovinkstraat Enschede, namens de geloofsgemeenschap Enschede Zuid
 • Hanneke Janssen, namens de geloofsgemeenschap Enschede Zuid

 

Overleden

Hieronder vermelden we de namen van overleden parochianen, zoals die afgelopen week aan de telefoonwachten van de drie parochies zijn doogegeven. We zijn daarbij afhankelijk van wat uitvaartondernemingen of parochianen zelf aan onze telefoonwachten doorgeven. Veel uitvaarten vinden momenteel buiten de parochie om in besloten kring plaats. Deze week noemen wij:

 • 18 mei 2020: Mevr. Wanda E. Dziewit, 70 jaar, Orionplantsoen 10, Enschede
 • 20 mei: Dhr.C.S. Mekelenkamp, 90- jaar, e/v A.T. Mekelenkamp-Dijk, Drienerweg 114 Enschede
 • 5 juni: Dhr. Emil M.A. van Thiel, 69 jaar, , e/v  C.J.M. van Thiel-Strengers, Drienerbrakenweg 40, Enschede
 • 4 juni: Henk olde Heuvel, 86 jaar, uit Losser
 • 7 juni: Dhr. R.J. Klumper, 87 jaar, e/v M.K.E. Klumper-Tölg Graeshoek 65-39, Enschede
 • 8 juni: Mevr.Gerardina C. Lefferts-Rombout, 84 jaar, Noord Esmarkerrondweg 656, Enschede
 • 13 juni: Frans Kronenburg, 81 jaar, uit Lonneker    

Bezinning door pastoraal werker Carla Berbée

Veel lijkt soepeler te worden.

De eerste kerkdiensten zijn in Haaksbergen alweer gehouden.

Er is meer publiek op straat, in de stad, op de terrasjes.

Kinderen gaan weer naar school. Tieners hebben eigenlijk al wat vakantie.

Je vraagt je af: ‘Wordt het weer als eerst?

Na de zomer, wordt alles dan weer normaal?

Wanneer kun je weer zingen in de kerk?

Kun je wel bidden in de kerk? En thuis?

Bid je met elkaar of alleen in je eentje?’

Ik heb zelf het gevoel dat we in een luchtledige zweven

Deze weken tot 1 juli, is dat de stilte voor de storm?

Komt er een windje of een beetje beweging?

Of zijn we de meeste parochianen gewoon kwijt?

Men heeft ons niet gemist en wij hen ook niet?!

Juni, bijna de langste dag (of kortste nacht)    

Contact met pastoresteam:

Pastoor Paul Daggenvoorde:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407
Parochievicaris Willy Rekveld:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl
www.katholiekenschede.nl
www.franciscusparochie.nl

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/
https://www.facebook.com/JacobusEnschede/
https://www.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

 

     

cross

  

Afmelden voor de nieuwsbrief? {unsubscribe}Uitschrijven{/unsubscribe}