Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost TwenteZuidoosttwente parochies
Woensdag 8 juli 2020
Gedurende Corona-crisis

          Lees hier de nieuwsbrief in pdf.

Reserveren

Afgelopen week ontvingen wij een vooraankondiging van het bisdom, dat de protocollen van de bisschoppenconferentie iets versoepeld gaan worden. Ook ten aanzien van het reserveren. We hebben het nieuwe protocol op dit moment van schrijven nog niet ontvangen, maar er in het pastoraal team wel al over gehad. In Zuidoost Twente zullen we van bezoekers van vieringen blijven vragen zich van tevoren voor een viering op te geven. De reden namelijk om mensen te kunnen achterhalen bij een uitbraak blijft. Daarbij kunnen in verschillende kerken in ons parochieverband mensen zich ook nog melden en laten registreren bij de viering, als er nog plaatsen vrij zijn. Wij weten niet wat er de komende weken op ons af komt. Her en der zijn er in Europa toch weer uitbraken. Mensen gaan soepeler met de 1,5 meter om en bewegen meer over grenzen heen. Wij vinden het daarom verstandig om vast te houden aan de door ons ingezette lijn. Daarmee is ook duidelijk voor iedereen, wat er van hem of haar verwacht wordt.

Pastoraal team

Ter herinnering: reserveren voor vieringen

Vermeld bij het reserveren altijd:

  • De viering, waarvoor u reserveert ( datum, tijd )
  • de voor- en achternamen van de personen voor wie u reserveert met
  • hun telefoonnummers én
  • hun mail-adressen.
  • eventuele bijzonderheden ( jaargedachtenis; Eerste heilige Communie; jubileum ).

 

Voorlopig laatste nieuwsbrief

Dit is voorlopig de laatste nieuwsbrief van het pastoraal team. De vakantie komt eraan, de meeste kerken zijn weer open en er is alles aangedaan om het samenkomen veilig te kunnen laten plaatsvinden. We verwachten op korte termijn wel nieuwe richtlijnen m.b.t. het zingen in kerken en koren en het bedienen van sacramenten. We zullen die intern bespreken. Wijzingen in het huidige beleid zullen we intern doorgeven. Heeft u nog op- of aanmerkingen n.a.v. de nieuwsbrieven van de afgelopen maanden laat het ons dan weten. Dan doen we daar ons voordeel mee. Maar vooreerst: een goede Zomer voor eenieder, of je nu thuis blijft of op pad gaat.

Namens het pastoraal team, Frank de Heus

Vieringen komend weekend zaterdag 11 en zondag 12 juli

zaterdag

Bonifatius Haaksbergen

18.30 uur

W. Rekveld

eucharistie

zondag

Maria Geboorte Losser

9.00 uur

W. Rekveld

eucharistie

Pancratius Haaksbergen

9.30 uur

J. Kortstee

eucharistie

O.L.V. Glanerbrug

10.30 uur

B. Visschedijk

eucharistie

Jacobus Enschede

11.00 uur

B. Engelbertink

eucharistie

Jozef Enschede

11.00 uur

W. Rekveld

eucharistie

De vieringen in de  H. Maria Geboortekerk en Jozefkerk zijn live te volgen:

Stand van zaken opstarten liturgie

Franciscus van Assisië

Boekelo

Marcellinus

Geopend.

U hoeft alleen maar vooraf te reserveren wanneer u met meer personen dan normaal de viering bij wilt bijwonen. U kunt dan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar 06 204 16 683

Buurse

Maria Praesentatie

Tot 1 september geen vieringen.

U stuurt vóór donderdag een e-mail

naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt mailen, mag u van maandag t/m donderdag bellen naar 06 127 73 335

Haaksbergen

Bonifatius

Geopend.

U stuurt vóór donderdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt mailen, mag u van maandag t/m woensdag bellen naar 06 186 00 463

Haaksbergen

Lourdes

Geopend.

U meldt zich telefonisch aan in de voorafgaande week bij het centraal secretariaat op dinsdag- woensdag- of donderdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur op 053 574 39 29.

Haaksbergen

Pancratius

Geopend.

U  stuurt vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt e-mailen, mag u van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 10.00 uur bellen naar 06 362 98 990.

Haaksbergen

Saalmerink

Er wordt nagedacht over openen.

 

Haaksbergen

Wiedenbroek

Vooralsnog geen vieringen.

 

Jacobus - Enschede

Ariënsstaete

Vooralsnog geen vieringen.

 

Jacobus

Geopend. Vooralsnog alleen vieringen op zondag.

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.

Jan

Geopend.

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u geen e-mail ter beschikking heeft mag u op de vrijdag voorafgaand aan de viering tussen 11.00 en 12.00 uur José Heitbrink bellen op 053 431 62 09.

Jozef

Geopend. Vooralsnog alleen vieringen op zondag.

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Roef

Geopend.

Bij de ingang worden de namen en telefoonnummers van de bezoekers genoteerd.

Verrijzenis

Nog onbekend.

 

Maria Vlucht

Glanerbrug

O.L.Vrouwe

Geopend. Tot 1 september alleen eucharistie op de tweede zondag van de maand.

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op woensdag tussen 9.00-11.00 uur via het secretariaat: 053 461 12 32.

Lonneker

Jacobus

Geopend. Weekendvieringen om de week. Nog géén vieringen door de week

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  óf op vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur via het secretariaat: 053 435 93 77.

Losser

H.M.Geboorte

Geopend.

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur via het secretariaat 053 538 12 24.

Overdinkel

Gerardus / Overkant

Geopend.

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur via het parochiecentrum 053 538 13 04 óf via Marietje Röring 053 538 79 16 of

Mia de Vries 053 538 50 16.

Cursus Theologische Vorming

Veel cursisten hebben inmiddels met veel voldoening de cursus Theologische Vorming voor Geïnteresseerden gevolgd of volgen die nog. Het is de bedoeling om op 15 september in de Waterstaatskerk in Hengelo weer met een nieuwe groep te starten. In deze cursus wordt een scala aan theologische vakken aangeboden: Oude Testament, Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, Geloofsleer, Pastoraat, Filosofie, Jodendom en nog veel meer. De cursus duurt drie jaar, maar het is mogelijk om je per jaar op te geven.

Alhoewel de cursus uitgaat van de PKN, is hij nadrukkelijk bedoeld voor ieder die zich graag wil verdiepen in de theologie. Docenten en cursisten komen uit verschillende christelijke stromingen en dat leidt tot boeiende gesprekken.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met ds.Wim de Jong, cursusleider, tel. 0547-388647 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ina ter Kuile, cursus-coördinator, tel. 074 277 4288 of 074 291 6158, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Nieuwe website Franciscus

De afgelopen maanden is er gewerkt aan een nieuwe website voor de Franciscusparochie. De website wordt nu verder in eigen beheer verzorgd. Dat maakt het goedkoper. Bovendien kunnen we zo sneller veranderingen aanbrengen in structuur en inhoud, waar dat nodig is. In het oog lopende veranderingen zijn onder meer een nieuwe agenda, informatie van de locaties, en een kaarsje, dat u voor iemand aan kunt steken. Nog niet alles is ingevuld, maar veel wel. Heeft u vragen of opmerkingen ter verbetering van de site laat het dan weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

App Jacobus 

Sinds kort bestaat de mogelijkheid om voor de Jacobusparochie in te loggen op de MijnRkk-app. Deze app wordt door het bisdom ter beschikking gesteld aan parochies om daar eigen informatie op te zetten. U kunt de app downloaden in PlayStore.

Download iPhone app (vernieuwde link)
Download iPhone app

 

Download Android app
Download Android app

 

Bloemetjes van deze week

  • Vinke, J.J. van Deinselaan, Enschede namens de geloofsgemeenschap Enschede Zuid

Overleden

Hieronder vermelden we de namen van overleden parochianen, zoals die afgelopen week aan de telefoonwachten van de drie parochies zijn doogegeven. We zijn daarbij afhankelijk van wat uitvaartondernemingen of parochianen zelf aan onze telefoonwachten doorgeven. Veel uitvaarten vinden momenteel buiten de parochie om in besloten kring plaats. Deze week noemen wij:

  • 25 juni: Hendrika A.G. Roeloffzen-Korrel, 82 jaar, e/v Franciscus G.B.A. Roeloffzen, Hogelandsingel 21-18
  • 1 juli: Dhr. Hennie Ticheler, e/v Bep Suurenbroek, De Posten, Enschede
  • 1 juli: Dhr. Berbard Horck, 92 jaar, Hengelosestraat 5, Haaksbergen

 

Bezinning ingestuurd door Liesbeth Dijkhuis: Zaligsprekingen voor een pandemie

Zalig wie binnenshuis blijft, want zij beschermen anderen.

Zalig de werklozen en zelfstandigen, want hun nood aan God is groot.

Zalig de winkeliers, want zij maken noodzakelijke goederen beschikbaar.

Zalig de post- en pakjesbezorgers, want zij brengen noodzakelijke dingen.

Zalig het ziekenhuispersoneel,  spoeddiensten, dokters, verpleegkundigen, zorgverleners en schoonmakers, want zij staan tussen ons en het graf, en hen komt het Koninkrijk van de Hemel vast en zeker toe.

Zalig de kassiers, want zij verdragen overwerk en frustratie met geduld en kracht.

Zalig de vuilnisophalers, want ze zullen God zien over de afvalberg heen.

Zalig de leerkrachten, want ze blijven standvastig in verwarrende tijden.

Zalig de kerkwerkers; diakens, priesters en bisschoppen, want ze zijn een troostende aanwezigheid. In een wereld die pijn doet, blijven ze de weg naar God wijzen.

Zalig de alleenstaande ouders, want ze gaan alleen om met hun verantwoordelijkheden, zonder die even te kunnen uitstellen.

Zalig al wie alleen is, want ze zijn kinderen van God en met Hem zijn ze nooit eenzaam.

Zalig de nabestaanden, want ze hebben het ergste al gehad. Getroost zullen ze worden.

Zalig wie geïsoleerd zijn met hun misbruikers, want op een dag - zo bidden wij - zullen ze veilig zijn.

Zalig allen die in deze tijd zuiver van hart zijn. Al wie blijft hongeren en dorsten naar gerechtigheid. Al wie vrede bewerkt en barmhartigheid uitdraagt. Dat zij nabijheid mogen ondervinden en kalmte.

Moge de genade van onze Heer Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap van de Heilige Geest met ons allen zijn. Amen.

© Jayne Manfredi en Dave Walker

 

Contact met pastoresteam

Pastoor Paul Daggenvoorde:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407
Parochievicaris Willy Rekveld:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833
Pastoraal werker:                        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl
www.katholiekenschede.nl
www.franciscusparochie.nl 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/
https://www.facebook.com/JacobusEnschede/
https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

cross