ENSCHEDE - Eerder dan verwacht moeten op 1 januari na de Pauluskerk drie katholieke kerken in Enschede de deuren sluiten. Dat geldt met zekerheid voor de Mariakerk aan de Deurningerstraat en de Ariënsgedachteniskerk aan de Hogelandsingel.

Verrijzeniskerk

Tegen de eerdere verwachting in sluit mogelijk ook de Verrijzeniskerk en wordt de St. Jan/H. Michaël de kerk voor de geloofsgemeenschap in Enschede-Zuid. Die functie was in eerste instantie toebedacht aan de Verrijzeniskerk aan Het Leunenberg. Een verrassende ontwikkeling.

Heroverweging

„Voortschrijdend inzicht en realiteitszin hebben ons op andere gedachten gebracht”, vertelt vice-voorzitter Guus Berkien van het overkoepelende parochiebestuur van de H. Jacobus de Meerdere. „We zijn twee jaar verder, nadat we als parochiebestuur in 2013 de nota ‘Herschikking gebouwen’ presenteerden. Destijds was de keuze tussen de Verrijzeniskerk en en de St.Jan/H. Michaël al een hele moeilijke. Er zijn nu ontwikkelingen, die een heroverweging waard zijn.” Een daarvan is dat de nieuwe gemeenschap in Zuid tot nu toe niet goed van de grond is gekomen.

 

Laatste reacties op bovenstaand bericht(9)

martin

Datum geplaats t14 juli 2015, 22:04

Vanuit overwegingen van cultureel erfgoed een blamage. Ariendgedachtenis en Mariakerk zijn beide fraaie echt katholieke kerken. De andere kerken zijn protestantse sporthallen. Waarom moet er een kerk in Zuid? Spring lekker op de fiets naar de Hogelandsingel.

J K

Datum geplaatst 23 juli 2015, 14:29

De Jacobuskerk en de Jozefkerk zijn toch geen protestantse sporthallen. U doelt waarschijnlijk op de Verrijzeniskerk, maar het klopt dus niet helemaal. Het is waar dat de Ariënsgedachteniskerk en zeker de Mariakerk mooie kerkgebouwen zijn, maar vergeleken met een bijzondere kerk als de Jacobus zijn ze ook vrij gewoontjes en gezien het kerkbezoek is de sluiting enigszins begrijpelijk, maar natuurlijk wel jammer. Het zou pas echt doodzonde zijn als men de prachtige Jacobus zou sluiten. Wel erg kwalijk is dat dit soort besluiten via de krant worden gecommuniceerd en niet rechtstreeks naar de gelovigen (op katholiekenschede.nl staat nog niets over de sluiting van de Ariëns en de Maria)!

 

Artikel is overgenomen van de TCTubantia van 14 juli 2015