10_kerken_banner

Artikelen-noord

Samen maken we wat moois.Als geloofsgemeenschap steunen we voor een groot deel op vrijwilligers, die op hun eigen manier hun steentjes bijdragen.

Is dit ook iets voor u / voor jou?

Voor de locaties Jacobuskerk en Jozefkerk kunnen we nog wat helpende handen gebruiken. Er zijn verschillende gebieden waar vrijwilligers actief zijn, zowel voor als achter “de schermen”. Hieronder leest u / lees je korte omschrijvingen. Zit er iets bij dat bij u/je past? Neem contact met ons op via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), schiet iemand van de vrijwilligers aan of kom langs op het secretariaat (Jacobuskerk: vrijdagochtend tussen 10 en 11 koffie met de vrijwilligers). Voor alles geldt natuurlijk: hoe groter de ploeg is, hoe minder vaak iemand “aan de beurt” is. Maar het is ook gewoon leuk om te doen en leuk om ergens aan bij te dragen, al is het maar af en toe. Zo leren we elkaar kennen en zorgen we voor mooie vieringen met elkaar.

Kosters

De kosters maken de kerk netjes op orde voor de vieringen, verzorgen de collecte en assisteren bij de viering.

Lectoren

De lectoren lezen voor tijdens de viering en zijn als het ware de verbinding tussen de parochie en de voorgangers. Als lector krijg je hulp om te oefenen met voorlezen en meestal de teksten van te voren aangeleverd.

Acolieten

De acolieten dienen tijdens de vieringen. Ze assisteren de voorganger.

Kerkwachten

De kerkwachten zijn aanspreekpunt als de kerk geopend is voor het publiek. Zij beantwoorden vragen van bezoekers over bijvoorbeeld de beelden of de ramen. Ook hier is natuurlijk begeleiding om meer te leren over de kerk zelf!

Koffieschenken

Na de vieringen wordt koffie en thee gedronken, zodat de geloofsgemeenschap elkaar kan leren kennen en elkaar kan ontmoeten. Er kan nagepraat worden over de viering of gewoon sociaal samenzijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de koffieschenkers!

Pelgrim rondbrengen

De pilgrim wordt rondgebracht door vrijwilligers. Dit is eens in de maand. De wijken zijn verdeeld zodat men bijvoorbeeld in eigen buurt kan rondbrengen.

Schoonmaak

De kerk moet er natuurlijk ook mooi en schoon uitzien! Dit wordt door vrijwilligers gedaan, die er samen voor zorgen dat de kerk door een ringetje te halen is. Op vaste dag met vaste ploeg. In de Jacobuskerk is dit de vrijdagmorgen.
cross

Door het onttrekken van de H. Pauluskerk aan de eredienst zag het er naar uit dat er geen ontmoetingsplek meer zou zijn buiten de zondagsviering.St. Paulus

Die plek is er nu! De aan de eredienst onttrokken kapel boven de sacristie.

Er is een traplift aanwezig. Het parochiebestuur hecht er grote waarde aan dat de voormalige kapel in gebruik wordt genomen voor ontmoeting en vergadering. Vanaf 23 maart kunnen mensen tussen 09.30 en 12.00 uur binnenlopen op de nieuwe locatie aan de Eenhoornstraat, dat is de achteringang van de kerk. Truus en Johan Vaanholt hebben zich bereid verklaard iedere maandagmorgen aanwezig te zijn voor een praatje, het opgeven van misintenties in de St.Jozefkerk of het vragen om een huis- of zieken(huis)bezoek.

Het nieuwe telefoonnummer is: 06-22351941. E-mailadres Johan en Truus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het parochieblad Pelgrim kan men daar nu ook ophalen en tevens in de bibliotheek (Zonstraat 1) en de ruimte van de wijkraad van Twekkelerveld (Rigelstraat).

 

De St. Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat is zaterdagochtend 6 september feestelijk heropend. Gedeputeerde Hesther Maij verrichte de openingshandeling van de Sint Josephkerk, zoals de neogotische kerk officieel heet. Ook burgemeester Peter den Oudsten was bij de heropening aanwezig. Met de openingshandeling werd de voltooiing en de afronding van de restauratie gevierd. Het rijksmonument uit 1894 is flink onder handen genomen, waarbij zowel de binnen- als de buitenkant zijn gerenoveerd. Kerkgangers kunnen de tevoorschijn gehaalde fresco’s weer zien. Aan de buitenkant zijn onder meer de toren, het leiendak en de gouden haan aangepakt. Klik hier voor de foto's.

Zondag 7 september was de officiële opening van het nieuwe eucharistische centrum St. Jozefkerk om 9.30 uur. Deze hoogmis werd voorgegaan door kardinaal Wim Eijk, bijgestaan door pastoor André Monninkhof en diaken Paul van Blijswijk. Klik hier voor de foto's en de video.

 

Foto's: Secil Arda

opening Ferdinand Fransen en Hester Maij 1969 x 1477

John Schiffel Andre Kerver

H. Kemperman  Bachbeweging Twente Josephkoor

 

Foto's: Secil Arda

01 07-09-2014 02 07-09-2014

03 07-09-2014 04 07-09-2014

05 07-09-2014

 Video van de viering in de St. Jozefkerk op 7 september 2014. (Video: W.L.M. Smits)

 

Ga naar boven