Een verzoek aan       u om het initiatief paus Franciscus naar Nederland te halen te steunen.

     
     

Kunt u deze       email niet goed lezen?
      Bekijk hem via uw browser.

     
   
   
                   
 
   
                       
     

Paus Franciscus naar Nederland

     
   
   
                       
                       
     

Waarom       ontvang ik deze nieuwsbrief?

     

U heeft zich opgegeven voor de       nieuwsbrief van het professorenmanifest. Wij denken dat u daarmee ook       sympathie heeft voor het initiatief om paus Franciscus naar Nederland te       halen.
      Daarom hebben wij besloten u deze nieuwsbrief te sturen.
      Als u als ontvanger daar geen prijs op stelt, dan bieden wij onze       verontschuldiging aan en als u op deze link       klikt, ontvangt u de nieuwsbrief nooit meer.
      Het kan ook zijn dat u zich al ingeschreven had op de nieuwsbrief       "Paus Franciscus naar Nederland". In dat geval hoeft u niet te       reageren en wordt uw naam de volgende keer automatisch uit de lijst       gehaald (ontdubbelen).

     
   
                       
     

Samen halen we de paus naar Nederland

     

Onze parochie strijdt al       jaren tegen fusie en sluiting. Tot nu toe hebben we het steeds gered en       met deze paus krijgen we nieuwe hoop en energie om vol te houden. Ik ben       van plan a.s. zondag een intekenlijst neer te leggen, waarop mensen hun       steun kunnen betuigen aan uw actie en met name onze jeugd en       jongerengroepen daarvoor te mobiliseren. Bovendien wil ik voorstellen       onze parochie als steungevende organisatie op te geven, uiteraard in       overleg met de parochievergadering. Kunt u mij het postadres doorgeven om       de intekenlijst naar toe te sturen? Bij voorbaat dank”, N. van D. te V.

     

Aldus       een hartverwarmende reactie op ons “burgerinitiatief” om de paus over te       halen om naar Nederland te komen.

     

De paus zou toch niet komen
      U heeft ongetwijfeld kennis genomen van de officiële mededeling van de       bisschoppenconferentie dat, ondanks allerlei hoopgevende signalen, de       paus dit jaar niet naar Nederland komt omdat hij het te druk heeft.

     

Het       bezoek zou door Mgr. Punt al helemaal zijn voorbereid: de ArenA       beschikbaar, burgemeester Van der Laan akkoord, de financiën en de       veiligheid geregeld en bovendien leken de lichten in het Vaticaan op       groen te staan.

     

Ons “burgerinitiatief”
      In navolging van de oproep van Mgr. Punt in Trouw om een       “burgerinitiatief te starten, willen wij als gelovigen (en ongelovigen)       van Nederland een dusdanig massaal en hartstochtelijk verzoek richten aan       de paus dat hij alsnog een gaatje in zijn drukke agenda zal gaan maken.       Wij garanderen de paus dat de ArenA overvol zal zitten en zal zinderen       van enthousiasme.

     

We       hebben een onafhankelijke en onpartijdige website opgezet met een daaraan       verbonden Facebookpagina.

     

Wat vragen wij u
      We proberen zoveel mogelijk mensen, (RK-)organisaties (dat kan ook uw       parochie of geloofsgemeenschap zijn!) en instanties achter dit initiatief       te krijgen. We roepen iedereen op een dergelijk verzoek aan de paus te       ondersteunen via website, e-mail of per post (bijv. met intekenlijsten)       en deze oproep verder te verspreiden.

     

Een voorbeeld
      “Beste mensen, Wie       doet mee en stuurt door? We gaan er als Nederlandse gelovigen voor zorgen       dat de paus dit jaar naar Nederland komt. Het bezoek is door enkele       bisschoppen al helemaal voorbereid, de Arena is beschikbaar, burgemeester       Van der Laan is akkoord en de financiën zijn geregeld. Het enige wat nog       moet gebeuren is dat wij als gelovigen van Nederland een dusdanig massaal       en dringend verzoek richten aan de paus dat hij niet kan weigeren om te       komen. Voor een online oproep open deze link: www.pausnaarnederland.nl
      Met vriendelijke       groet,
"
      Anne Koole

     

Aldus       een voorbeeld van een mailingbrief die deze enthousiaste steunbetuigster       aan een aantal vrienden/kennissen heeft gestuurd en die als een lopend       vuurtje haar weg vindt.

     

Wij       roepen iedereen op om de twee geciteerde voorbeelden na te volgen en er       voor te zorgen dat onze website www.pausnaarnederland.nl en Facebookpagina www.facebook.com/pausnaarnederland over gaat lopen van de steunbetuigingen.

     

Ons       postadres is:

     

Paus Franciscus naar Nederland
      Postbus 84087
      2508 AB Den       Haag

     

Met       hartelijke groet,
      Ad de Groot
      Coördinator

     

PS       1 Als direct gevolg van de overweldigende media-aandacht hebben we in de       afgelopen kleine 2 weken al ruim 2.000 ondersteunende reacties ontvangen.

     

PS       2 Als u gebruik wilt maken van intekenlijsten,       kijk voor een voorbeeld-intekenlijst op onze website.
     
      PS 3  Stuur deze nieuwsbrief door vrienden en bekenden. Laat de       sneeuwbal groeien!

     
   
                       
     

            

     

            

     

Deelnemende       organisaties en gemeenschappen

     

Emeritus-deken       Henk Janssen ofm, rector van de       Clarissen in Megen, stuurt ons tot steun en bemoediging de tekst voor een       brief aan de de paus. Citaat: "Kom       ons bezoeken om ons te bemoedigen, te inspireren en zonodig op       barmhartige wijze te bekritiseren. Misschien is uw kontakt met ons ook       voor U een verrijking." Klik hier voor de hele tekst van zijn brief.

     

Gerard       Mathijsen O.S.B. Abt van de St.-Adelbertabdij in Egmond betuigt zijn steun met het inititatief,       maar:  "Hoop       vurig dat deze actie zich niet tegen bepaalde personen of instanties       keert maar een beweging is die saamhorigheid en gemeenschappelijke inzet       voor het Evangelie stimuleert. Geen gelijkhebberij maar bekering tot de       boodschap van Jezus Christus."

     

Bezield       Verband Utrecht: "Wij       steunen van harte dit initiatief om de paus te vragen nog dit jaar naar       Nederland te komen en we spreken de hoop uit dat jullie er in zullen       slagen alle geledingen -behoudend, progressief,       priesters/religieuzen/pastoraal werkers, bisschoppen, gelovigen en       niet-gelovigen- achter dit intitatief te verzamelen www.bezieldverbandutrecht.nl

     

Pastoor       van Gorp s.c.j. parochie Antonius Abt, Nijmegen: "Van       harte wil ik steun betuigen aan u om de paus naar Nederland te halen. Ik       denk dat een aantal parochies in Nijmegen daar heel blij mee zouden zijn.       We worden op dit moment door het Bisdom van bovenaf geregeerd en we       vragen ons af hoe het zal gaan met alle kerksluitingen. We houden ons       hart vast. De jonge priesters in Nijmegen zullen het niet allemaal met me       eens zijn, gezien hun bisschop. Maar de oudere priesters waar er nog       velen van zijn in onze stad, zullen allemaal van harte achter u staan."

           

Doe mee!

     

Meldt uw organisatie aan
      Vermeld in uw mail alle relevante gegevens. Wij zullen dan zo spoedig       mogelijk contact met u opnemen.

     
   
 

Geen virus gevonden in dit bericht.
Gecontroleerd door AVG - www.avg.com
Versie: 2014.0.4335 / Virusdatabase: 3705/7094 - datum van uitgifte: 02/14/14