Het leven van Franciscus van Assisi in beeld en geschrift

De Franciscaanse Beweging in Den Bosch verzorgt een driedaagse cursus iconografie en tekstlezing over het leven van Franciscus van Assisi. Op zaterdag 14 november, 16 januari en 12 maart wordt aan de hand van verschillende fresco’s en teksten ingegaan op de spiritualiteit van Franciscus. De bijeenkomsten zijn van 12:30 tot 17:00 uur in het Franciscushuis in Den Bosch, Van der Does de Willeboissingel 11.

De levensloop van Franciscus heeft in de loop der eeuwen veel mensen geïnspireerd. Bij sommigen zet die inspiratie zich om in daden als zorgen voor de armen. Bij anderen uit die inspiratie zich in het optekenen van het leven van Franciscus in woord of beeld. In de grafkerk van Franciscus in Assisi is zijn leven prachtig verbeeld in verschillende fresco’s. Aan de hand van die fresco’s wordt tijdens deze cursus dieper ingegaan op verschillende gebeurtenissen in het leven van Franciscus. Na bestudering van een voorstelling wordt een bijpassende en verdiepende tekst gelezen over hetzelfde onderwerp.

De cursusleiding is in handen van Hubert J. Bisschops ofs. Hij promoveerde op het onderzoek Franciscus van Assisi: mysticus en mystagoog en werkte mee aan het opnieuw vertalen en toelichten van Franciscus’ geschriften.

Meer informatie: www.franciscaansebeweging.nl

De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.