Beste parochianen,

De afgelopen maanden zijn er veel wisselingen geweest in het pastoraal team. We hebben afscheid genomen van achtereenvolgens Bert Huitink, Marga klein Overmeen en Ingrid Schraven en mochten Margot Dijkman verwelkomen.

Vanaf 1 mei werken we met een kernteam, waarvan deel uit maken: pastoor André Monninkhof en de pastoraal werkers Carla Berbée, Margot Dijkman en Frank de Heus.

Pastor Willy Rekveld die onlangs 65 is geworden, blijft deel uit maken van het groot-pastoraal team. Hij blijft voltijds beschikbaar en zal zich met name richten op sacramentele bedieningen, ouderenpastoraat en huisbezoek. Ook Paul van Blijswijk(diaken in Enschede) en Ans te Lintelo ( jongerenwerker voor Maria Vlucht ) maken van het groot-pastoraal team deel uit.

Deze situatie leidt er toe, dat wij tot een andere taakverdeling zijn gekomen. We hebben onder meer gekeken naar ieders kwaliteiten. We vinden het daarbij van belang zoveel mogelijk contact te houden met parochianen en hen persoonlijk te leren kennen. Daarom hebben we ervoor gekozen te werken met wat wij eerder noemden ‘eerst aanspreekbare’. We werken met een eerst-aanspreekbare voor geloofsgemeenschappen én voor specifieke taken.

Pastoor André Monninkhof is eerst aanspreekbare voor de eucharistische centra. Pastor Carla Berbée is dit verder voor Maria Vlucht, Frank de Heus voor de Jacobusparochie en Margot Dijkman voor de Franciscusparochie. U kunt zich met uw vragen altijd wenden tot de eerst aanspreekbare pastor voor uw geloofsgemeenschap.

Het voert te ver om hier de volledige taakverdeling uit de doeken te doen.

Om toch enkele voorbeelden te geven: André Monninkhof is naast eerst aanspreekbare voor de eucharistische centra ook eerst-aanspreekbare voor de diaconie. Carla Berbée is dit voor onder meer de catechumenen en toerusting van vrijwilligers, Frank de Heus voor huwelijkscatechese en pr en communicatie én Margot Dijkman is dit voor omvormingsprocessen en zit de vergaderingen van het pastoraalteam voor. De komende tijd zullen wij in ontmoetingen met de werkgroepen aangeven op welke pastor zij een beroep kunnen doen.

Wij hebben als team in deze bezetting een nieuwe start gemaakt. Hoewel wij een klein team zijn voor een groot gebied hebben wij er vertrouwen in, dat wij met u en met elkaar op een goede manier en met veel plezier het evangelie handen en voeten kunnen geven.

Pastoraal team RK Zuid Oost Twente