Het Vastenactie-campagneproject 2018 richt zich op 300 hiv-positieve mannen en vrouwen in Mbala, Zambia, die weduwe/weduwnaar of alleenstaande (pleeg)ouder zijn. Ze hebben allemaal een laag inkomen - tussen de 0 en 6 euro per week - en veel van hen hebben de zorg voor een aantal kleinkinderen. Via het project willen we ze helpen voldoende inkomen te verwerven zodat ze voor hun gezin kunnen zorgen.

Het Vastenactie campagneproject 2018 wordt uitgevoerd door de Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria. Na de HIV- en aidspandemie hebben de zusters in 1991 het Households In Distress (HID)-programma opgezet. Het doel van het HID-programma is om de impact van HIV/aids te verminderen via voorlichting en goede gezondheidszorg en door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. De zusters zijn de enige grote religieuze hulporganisatie in deze regio die op het gebied van HIV en aids werkt.

Binnen het HID-programma vallen: hulp aan weeskinderen en kwetsbare kinderen; opleiding en opvang van gehandicapte kinderen en volwassenen; armoedebestrijdingsprogramma’s en bewustwordingsprogramma’s.

Het doel van dit project is om de onafhankelijkheid van deze mensen te vergroten door ze te trainen op ondernemerschap en manieren om in hun levensonderhoud te voorzien. Het project zal ze bijvoorbeeld leren hoe ze hun eigen onderneming kunnen starten en uitbreiden, ze een startkapitaal bieden of een starterspakket om een landbouwbedrijfje op te zetten.

Na drie jaar hebben de deelnemers aan het programma voldoende inkomen om goed voor hun familie te zorgen. In totaal zullen met dit project 15,700 mensen in de Mbala-regio in Zambia bereikt worden, waarvan 12,600 indirect.

Agenda:

Zondag 11 maart 2018, 10 uur, MOV viering in de St. Jan met speciale aandacht voor het Zambia project

Dinsdag 27 maart 2018, 17:45 uur, oecumenische sobere maaltijd in de Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, graag opgeven bij de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In deze Pelgrim treft u een vastenzakje aan. Tijdens vieringen in Enschede in de veertigdagentijd, worden ook vastenzakjes uitgedeeld. U kunt uw vastenzakjes deponeren in de bussen achter in de kerken. Hartelijk bedankt voor uw bijdrage.

MOV groep Enschede

www: handenwassen.blogspot.nl


www: vastenactie.nl