Het katholieke radiostation Radio Maria Nederland viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en organiseert in dat kader een heuse provincietour. In maart is Overijssel aan de beurt.

Op zondag 18 maart is Radio Maria Nederland te gast in de H. Lambertusbasiliek in Hengelo. Er zal een uitgebreide informatiestand aanwezig zijn waar alle mogelijke informatie over Radio Maria beschikbaar is. Ook wordt de H. Mis live uitgezonden op de radio en programmadirecteur pater Elias verzorgt de homilie tijdens de viering. In twaalf maanden tijd gaat Radio Maria iedere maand naar één van de twaalf provinciën. Vorige maand werd er afgetrapt in de provincie Noord-Holland en nu is Overijssel aan de beurt. “Er zijn nog heel veel mensen die geen weet hebben van de rijkdom die Radio Maria hen te bieden heeft. Daarom willen we dit jaar aangrijpen om Radio Maria Nederland nog meer op de kaart zetten”, zegt programmadirecteur pater Elias.

In 2008 startte Radio Maria haar activiteiten in Nederland met een studio in ’s-Hertogenbosch en landelijk bereik. Inmiddels is de zender niet meer weg te denken uit het katholieke medialandschap.

“Radio Maria is er om de mensen te ondersteunen in hun geloofsleven. Zowel door samen te bidden alsook door inspirerende verhalen en interessante informatie over het geloof uit te zenden”, aldus  pater Elias over de doelstelling van het station.

Radio Maria Nederland zendt 24 uur per dag, 7 dagen per uit via DAB+ en internet. Afgelopen december werd een vernieuwde app voor smartphone en tablet gepresenteerd. Via deze app is het uiteraard mogelijk om live radio te luisteren. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om programma’s terug te luisteren. Meer informatie over de zender en het jubileumjaar zijn te vinden op www.radiomaria.nl/jubileum.
cross