Wandelt u graag en zou u best wel eens naar Santiago de Compostella willen lopen, maar is het u net iets te ver, of bent u daar al eens geweest en wilt u weer even dat caminogevoel hebben?

Loop dan met ons mee! Op zaterdag 16 juni wandelen wij een gedeelte van een van de Nederlandse Jacobswegen, nl. van Oldenzaal naar Enschede, zo’n 15 km. Onderweg zullen we stilstaan bij de diverse Jacobalia (“sporen die de cultus van Sint-Jacobus in de beeldende kunsten in Nederland heeft nagelaten “ aldus Santiago-kenner Mireille Madou) die je ook hier in Twente kunt vinden.

We beginnen om 9.45 uur bij de Plechelmuskerk in Oldenzaal en lopen via het Haagse bos, Lonneker, de Lonneker Es ( waar we bij het Hilligenhuuske onze meegebrachte lunch kunnen opeten) en de wijk Roombeek naar de St Jacobuskerk in Enschede.

In 2018 organiseert het Nederlands Genootschap van St. Jacob samen met de Stichting Jabikspaad Fryslân een camino-estafette door Nederland: de 'Camino der Lage Landen'.  De tochten vinden plaats in de periode van februari tot en met 25 juli 2018, de feestdag van St Jacobus. Tijdens de estafette wordt er vanuit het zuiden van het land via drie routes naar het noordelijke Santiago, St Jacobiparochie, gepelgrimeerd. Onze wandeling maakt daarvan deel uit.

Voor nadere info kunt u terecht op de site www.santiago.nl. Graag aanmelden i.v.m. de koffie onderweg. En mocht u pas op het allerlaatste moment besluiten mee te gaan: dat kan ook. U hoeft ook geen lid te zijn.

En voor wie liever fietst: op 17 juni wordt er van Oldenzaal naar Enschede gefietst: 44 km.

Annigje Jannink
Siny Wolters

Link naar opgave formulier: https://www.santiago.nl/cllwad-regio-oost-nederland_oost
cross