10_kerken_banner

Op zondag 1 juli 2018 zal het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) haar jaarlijkse zomerconcert geven. Op het programma staat het ontroerende Stabat Mater van Antonín Dvořák (1841-1904). Het concert, onder leiding van Fiona Ellis, zal plaatsvinden in de St. Jozefkerk (Oldenzaalsestraat 115) te Enschede.

Het jaarlijkse zomerconcert van het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock staat dit jaar wederom in het teken van een Romantisch meesterwerk: het Stabat Mater van Antonín Dvořák. Aan de oorsprong van dit werk stond Dvořáks immens persoonlijk verlies van alle drie zijn kinderen, en deze rouw staat centraal in het stuk. De welbekende tekst spreekt over het verdriet van Maria, die haar zoon aan het kruis genageld ziet. Ondanks deze sombere tekst, is het Stabat Mater van Dvořák geen treurig stuk. Dvořák heeft zich voor de compositie van dit werk op zijn geloof gestort, met als resultaat een prachtig en ontroerend, doch troostgevend geheel.

Alhoewel het werk voornamelijk met volledig orkest wordt uitgevoerd, is het origineel geschreven voor koor, solisten en pianobegeleiding, en dat is dan ook hoe het NSKAD het werk tijdens het zomerconcert uit zal voeren. Het koor staat onder leiding van dirigente Fiona Ellis, en wordt bijgestaan door pianist Sebastiaan Oosthout en solisten Marije Wieringa (sopraan), Katinka Tiemersma (alt), Jesus Hernandez (tenor) en Ruben Olthof (bas).

Het NSKAD bestaat uit ongeveer 50 leden, die elk een klik hebben met klassieke muziek. Het is een jong gezelschap, grotendeels bestaande uit studenten, dat gekenmerkt wordt door een verscheidenheid aan achtergronden en studies. Aangezien er intensief gerepeteerd wordt en de banden tussen de koorleden hecht zijn, zijn de concerten van hoog niveau.

De locatie van het concert is de St. Jozefkerk (Oldenzaalsestraat 115) te Enschede. Het concert begint om 15:30 uur, de deuren van de kerk gaan om 15:00 uur open.

De prijs voor studenten/CJP voor dit concert betreft €5,-. Het reguliere tarief is €10,-.

Zondag 1 juli 2018, St. Jozefkerk (Oldenzaalsestraat 115), Enschede .

Aanvang 15:30u. Kerk open 15:00u.

Tarief: €10,- (Student/CJP €5,-)

Reserveringen: www.nskad.nl

cross

Aanmelden nieuwsbrief en parochieblad Pelgrim

Ga naar boven