Op deze zondagmiddag ( 7 april ) maken ouders en kinderen (of misschien wel grootouders en kleinkinderen) onder leiding van Ans te Lintelo (jongerenpastoraat) en Olga ter Haar (docent beeldende vorming) een gezinspaaskaars. 

De naam van onze parochie luidt ‘Lumen Christi’, dat betekent ‘Licht van Christus’.

paaskaars5

Het maken van een paaskaars is een mooie manier, om in het licht van Pasen, de opstanding van Christus voor te bereiden. We grijpen terug op verhalen uit de Bijbel die je zou kunnen gebruiken als inspiratiebron bij het maken van je Paaskaars. Daarbij kun je symbolen en vormen vinden die voor jou belangrijk zijn in het verhaal. Zo maakt iedereen zijn eigen kaars met zijn eigen gekozen symbolen en vormen. Deze vormen zullen we met gekleurde was beplakken op de kaars.
De materialen zijn aanwezig, de techniek van het was aanbrengen en uitsnijden wordt in stappen uitgelegd, zodat iedereen (ook zonder ervaring) kan deelnemen aan deze activiteit. Het maken van de Paaskaars is een mooie praktische en bijzondere manier om je te bezinnen op de opstanding van Pasen.
De workshopbegeleiders zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau met een prachtige Paaskaars naar huis gaat. We hopen dat het Licht van Christus zo bij veel mensen thuis zal gaan branden.

Wanneer:                    Zondag 7 april
Locatie:                      Huize Elisabeth, Gravenalle 11 te Denekamp
Tijd:                            14.30 uur
Kosten:                       € 5,00 p.p. (gezin € 10,00)
Benodigdheden:        Kaarsen en overige materialen zijn aanwezig
Website:                      www.parochielumenchristi.nl

 paaskaars2 paaskaars4 
paaskaars3
cross