10_kerken_banner

Opleidingen http://aartsbisdom.nl/opleidingen/Pages/Priesterworden.aspx

Meer informatie over de mogelijkheden om priester / diaken / pastoraal
werk(st)er te worden en over de voortgezette vorming is verkrijgbaar op www.ariensinstituut.nl

Tevens kunt u contact opnemen met de rector van het Ariënsinstituut,
drs. P. Kuipers, via tel.: 030 2310490 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Priester worden

Priester worden in deze tijd is niet vanzelfsprekend. Toch roept de Heer ook nu mensen om Hem te volgen. Priester worden is een levenskeuze. Een levensstaat als ongehuwde omwille van het Rijk van God. Priester worden betekent Gods liefde verkondigen in deze wereld. De priester is bedienaar van de sacramenten, waarin de Heer met al zijn kracht, al zijn liefde ons tegemoet komt. Met name in de Eucharistie. De priester verkondigt het Evangelie, de blijde boodschap voor deze wereld. De pastoor van Ars, de patroon van de parochiepriesters, zei het al: "Een goede herder, een herder naar Gods hart, is de grootste schat die de goede God een parochie kan geven." Het Aartsbisdom Utrecht zoekt zulke herders naar Gods hart, mannen die hun leven in dienst willen stellen van Christus en zijn Kerk.

Priester word je niet zomaar. Daar gaat een tijd van studie en vorming aan vooraf. Om jezelf te leren kennen, om te groeien in geloof en verbondenheid met de Heer, maar ook om vaardigheden op te doen voor het pastoraat. Het Ariënsinstituut van het Aartsbisdom Utrecht werkt hierin nauw samen met enkele priesteropleidingen in Nederland en Duitsland. In goed overleg met de rector zul je een keuze maken uit de verschillende mogelijkheden.

De volgende routes zijn mogelijk:

De Tiltenberg
Sinds augustus 2010 ontvangen kandidaten voor het Aartsbisdom Utrecht hun studie en vorming aan De Tiltenberg, het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam in Vogelenzang.

Bovendonk
Kandidaten vanaf circa 28 jaar die vanuit hun beroep priester willen worden, kunnen studeren op Priester- en Diakenopleiding Bovendonk in het Brabantse Hoeven.  

Zie voor meer informatie de website www.ariensinstituut.nl

of neem contact op met rector drs. P. Kuipers pr., tel.: 030 2310490, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ga naar boven