Het is vakantie, vrij zijn en even afstand nemen van het alledaagse . De accu weer op laden. Het is tropisch warm en de vele gedachten hierover zijn goed bedoeld. Genoeg drinken, niet te druk maken, elkaar in de gaten houden, binnen blijven en meer van die goed bedoelde bemerkingen en opmerkingen. Kreten die ik in mijn jeugd niet hoorde, net of het toen niet eens warm was. Zeker code rood of oranje in mijn jeugd hoorde je dat niet. Was het toen dan vanzelfsprekend dat je dat nodige deed om het uit te houden, dat je zorg voor elkaar had.
Hierover nadenkend  zeg ik daar waar vroeger wel eens te voor stond, dat dat heden ten dage niets anders is maar dan naar de andere kant.

Ik wens u allen die op vakantie gaan veel wijsheid toe. Ik geef u geen wijze raad maar ik hoop dat u zult genieten van al dat schoons wat de Schepping ons geeft. Ook zij die er voor kiezen om thuis te blijven of door omstandigheden niet er op uit kunnen trekken een fijn periode toe van even vrij zijn. In het Evangelie, de blijde boodschap van Jezus horen we vaak dat Hij tot allen zegt.
Neem even afstand, maak je even los van alle sleur, kom even tot jezelf en heb aandacht voor elkaar. Kom tot rust en die rust wens ik ons allen toe, om na de vakantie elkaar weer te ontmoeten, waar dan ook. Good goan.

Willy Rekveld.
Parochievicaris

schelprkleur3