Op de zaterdag voor Sinterklaas zijn voor het eerst de ouders en kinderen van Noord en Zuid bij elkaar gekomen om zich voor te bereiden op het ontvangen van de Eerste heilige Communie. In Noord doen 17 kinderen mee, in Zuid 33.
Net als verleden jaar is het weer een internationaal gezelschap. We zijn dit seizoen begonnen met een nieuw project ‘Over de drempel’. Kinderen stappen telkens letterlijk over de drempel om het land van God te gaan verkennen. Deze eerste keer was dat het ‘land van verwachting’. De oude Elisabeth kwam op bezoek. Zij kwam vertellen over de wonderlijke aankondiging van de geboorte van Johannes en Jezus. Naar de komst van die twee kinderen werd uitgezien!

Dat uitzien naar en hopen op deden onze kinderen ook. Ze zagen uit naar Sinterklaas, hun verjaardag, vrede in de wereld, goed onderwijs voor andere kinderen, de komende voetbalwedstrijd en nog veel meer. Ieder kind heeft met zijn of haar vader of moeder ( Er waren heel veel vaders bij! ) een Adventskrans gemaakt. Die werd samen met het werkboek en een Adventskalender mee naar huis genomen.
We hopen dat dat helpt om de Adventstijd wat intenser te gaan beleven. Zo gaan we samen ontdekken wie die Jezus van Nazareth eigenlijk is en wat Hij kan betekenen voor ons eigen leven.
Twee enthousiaste werkgroepen met Ria Everink en Annelies Tenbergen als contactpersonen helpen daarbij. We hebben een goede start gemaakt!

Pastoraal werker Frank de Heus