Na meer dan een jaar hard werken is de klus geklaard. Onze kerk staat er weer in volle glorie bij. Donderdag 12 mei hebben we de restauratiewerkzaamheden officieel afgesloten. Hiervoor hadden we de medewerkers van alle bedrijven, vertegenwoordigers van de provincie en de gemeente, buren én alle parochianen uitgenodigd.Pastoor Monninkhof

 

Om 14.00 uur was het zover. Het plein voor de kerk stond vol. Het weer deed ook mee, al hebben we nog wel een paar schietgebedjes gedaan.

 

 

Na een korte toespraak van mijzelf waarin ik even stilgestaan heb bij het verloop van de restauratie en iedereen op gepaste wijze heb bedankt moest het gebeuren. Het plaatsen van de haan op de toren onder begeleiding van onze pastoor André Monninkhof. Nadat André de symboliek van de haan nog had toegelicht werd hij samen met een medewerker van Leidekkersbedrijf Koenders vergezeld van de haan omhoog gehesen. Boven aan gekomen is de haan door André gezegend en weer veilig op de toren geplaatst.

 

Nadat beide heren weer veilig beneden waren aangekomen konden alle genodigden de resultaten van de werkzaamheden bekijken. In de kerk kon via filmbeelden en foto’s het hele proces van de restauratie nog eens worden bekeken. In de pastorietuin was het daarna een gezellig samenzijn. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog enkele uurtjes nagepraat. Zelfs een enkel regenbuitje deed hieraan niets af. We kunnen terugkijken op een geslaagd project en hopen dat onze kerk er de komende 75 jaar weer tegen kan. 

Ineke Keizer, vice voorzitter locatieraad.

 

 

SAMENVATTING:

 

Verwijzing_naar_samenvatting

 

 

Restauratie, het einde nadert......

 

 
 
 
Meer video beelden over de restauratie kunt u hier vinden.
 
 

 
Restauratie Jacobuskerk
 
Video beelden over de restauratie kunt u vinden op:  http://www.av1.nl/jacobus
 

 

Restauratie Jacobuskerk
Op 1 maart 2010 is begonnen aan de restauratie van onze kerk. Die dient binnen het jaar voltooid te zijn.
De consequenties daarvan zijn:
-Onze parkeerplaats achter de kerk zal gedurende die werkzaamheden vol staan met bouwketen en bouwmaterialen.
Daardoor zal er door de week geen parkeerplaats beschikbaar zijn.
In het weekend zal er wél mogelijkheid zijn tot beperkt parkeren.
-Bij uitvaarten kan geparkeerd worden op een andere plek én voor de kerk.
Misschien hebt u nog vragen over het parkeren. Contactpersoon hiervoor is dhr. L. Gasthuis (tel. 4 767 640)
De Jacobuskerk blijft tijdens de restauratie altijd beschikbaar!!!
 
Bezoek aan glasherstel bedrijf.
 
Samen met de aannemer en de architect hebben wij op 8 april een bezoek mogen brengen aan de restaurateur van onze Jacobusramen.
Bij Glas Mahlerei Otto Peters in Paderborn werden wij ontvangen en kregen we uitleg over de kunst van glas en het restaureren van onze Jacobusramen. Vele facetten van het restaureren werden ons gedemonstreerd.
 
Dit glasbedrijf heeft een zeer lange historie en ervaring met het restaureren van kerkramen. Bijna onmogelijk wat deze kunstenaars kunnen herstellen.
Zij kunnen putten uit duizenden verschillende soorten glas van enkele vierkante centimeters tot grotere volumes. Alles wordt bewaard en gedecodeerd. Ware kunstenaars met heel veel geduld die aan onze ramen werken.
We zien er naar uit dat onze Jacobus-ramen weer terug worden geplaatst.
De kunstenaars geven het motto voor onze ramen “Toekomst voor het verleden”.
Joop van der Woning
 
Video beelden over de restauratie kunt u vinden op: http://www.av1.nl/jacobus
Alle film en Video door Jos Gruyters