Voor de Jacobus-kerk heeft Adam Winter een jeugdige madonna met kind gemaakt van terracotta (ongeglazuurd aardewerk van roodbakkende klei). Een madonna met kind is een veel gekozen onderwerp in de klassieke beeldende kunst. Ondanks de eenvoud van het tafereel is het verbeelden van een madonna met kind een zeer geavanceerd werkstuk. Juist de schijnbare moeiteloosheid waarmee het gemaakt is, de tederheid van de moeder die het kind stevig vasthoudt, de ongekunsteldheid van de plooien in de mantel, zijn kenmerken voor de artistieke kwaliteit.

Madonna met kindHet glas-in-lood op de achtergrond is van Charles Eyck en bevat twaalf sterren. Dit is een verwijzing naar de Apocalyps van Johannes waarin een vrouw door een draak wordt bedreigd. Zij is bekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd. Het getal twaalf is symbolisch voor volledigheid. Het verwijst naar het aantal maanden in een jaar en het aantal uren op een klok.
Ook telt de dierenriem twaalf tekens. Hercules, de held uit de Griekse mythologie, moest twaalf moeilijke opdrachten vervullen om onsterfelijk te worden. In de bijbel wordt vermeld dat Israël twaalf stammen kende. Ook waren er twaalf apostelen. Ook in de vlag van de Europese Unie komen twaalf sterren voor. De cirkel van gouden sterren staat voor de solidariteit en de harmonie tussen de volkeren van Europa.

Jacobus 75 jarig boekje resize