jac2

 
Vanaf 1 april  t/m. september, en op monumentendag, is de St. Jacobuskerk op de zaterdagmiddag van 12.00 t/m. 16.30 uur geopend.
De Maria-Ariënskapel is elke dag van 10.00 - 17.00 uur open, en soms ook op zondag.
Ook op meerdere bijzondere dagen zal de kerk dit jaar geopend zijn.
  
De afgelopen jaren hebben vele tien-duizenden bezoekers uit de hele wereld de St. Jacobuskerk aan de Oude Markt bezocht.
Dit jaar hopen de 15 vrijwilligers-kerkwachten meerdere duizenden bezoekers te mogen ontvangen en de prachtige sfeervolle kerk en zijn vele kunstwerken te laten bewonderen.
Ook is er gelegenheid voor groepen om een excursie buiten de openstelling te maken.
Hiervoor kunt u een afspraak maken met Joop van der Woning, tel. 06-10698869.
Een ieder is van harte welkom om van de rust of om welke redenen dan ook de St. Jacobuskerk te bezoeken.
Joop van der Woning
 

bollard3  slagboom

Zoals velen van u zullen weten is het stadserf vanaf 11.00 uur 's morgens gesloten voor autoverkeer tot 7.00 uur de volgende dag. Ná 11.00 uur kunt u er altijd uit, de bollard zakt als u er vlak voor staat.


Vaak is er dan ook gevraagd of men bij de St. Jacobuskerk kan komen voor een huwelijksviering, een uitvaartviering of bijvoorbeeld een doop als het stadserf gesloten is.
Dat kan en het gaat namelijk als volgt:
Voor elke viering die na 11.00 uur begint, gaat enkele dagen voor de viering een E-mail naar de afdeling stadserf-ontheffing met het verzoek om mensen die naar de kerk willen toegang te verlenen zodat de auto achter de kerk aan de Walstraat geparkeerd kan worden. Er wordt dan een codewoord bekend gemaakt wat wordt doorgegeven aan de betrokkenen.
De bollard zakt niet vanzelf, dus u moet zich bij de praatpaal wel even melden met het codewoord.

Voor ochtend- en de andere diensten geldt dat er via de Walstraat achter de kerk parkeerruimte is. Het hek is dan geopend.