Kids time

Op vrijdag 26 juni ’20 was de laatste bijeenkomst van de Kids Time in het parochiezaal van de  St. Jan kerk. Ondanks de hitte en de coronamaatregelen hebben wij wel de Kids Time gehouden, in een korte versie en met minder kinderen dan de laatste keren. We hebben samen gebeden en het verhaal van de heilige Christoffel samen gelezen.

Christoffel komt van Christophorus en dat betekent Christusdrager. Hij droeg Christus in zijn hart en volgens de legende ook op zijn schouders. Het zal je niet verbazen dat Sint Christoffel de beschermheilige is van alle reizigers.

          


Na de zomer vakantie zal de Kids Time weer van start gaan. Vind je het ook leuk om mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! Je bent altijd welkom op de volgende datums:
Christoffel heette eerst Reprobus. Hij wilde dienen alleen de machtigste man van de wereld. Reprobus diende eerst de koning maar de koning was bang voor de duivel. Toen is Reprobus de duivel gaan dienen maar de duivel was bang voor Christus. Via een monnik kwam Reprobus terecht bij Christus. Om Christus te dienen moest Reprobus een opdracht vervullen en dat was om mensen aan de overkant van de woeste rivier te krijgen. Als laatste moest Reprobus een kind aan de overkant dragen. Het kind werd alleen maar zwaarder, het leek alsof Reprobus de wereld op zijn schouders droeg. Maar Reprobus heeft de overkant gehaald ondanks alle weerstand van de woeste rivier. Daar aangekomen bleek het kind Christus te zijn. Reprobus werd door Christus in de rivier gedoopt door onderdompeling en Reprobus werd Christoffel.

Datums:    De vrijdagen: 2 oktober '20, 27 november '20, 12 februari '21,  30 april '21 en 18 juni '21

Thema's:   Sint Franciscus, Advent, Carnaval, Moederdag en St.Jan

Tijd:            15:30-17:00 uur

Locatie:      Parochiezaal van de Sint Jan Kerk, Haaksbergenstraat  253, Enschede

Kosten:      2 euro, per keer (t.b.v. materiaal)

Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim (werkgroep Kids Time)

Je kunt je van tevoren melden bij Saskia Baldewsing:  06 – 22 379 624 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FIJNE VAKANTIE EN TOT DE VOLGENDE KIDS TIME!!!