Als alle Corona maatregelen het toelaten en na 8 februari wij weer de vieringen in de Sint Jan kerk  mogen houden, zullen de kinderwoorddiensten Veertigdagentijd van start gaan.

Wij willen de kinderen van harte welkom heten voor de kinderwoorddiensten in de parochiezaal van de Sint Jan kerk om 10:00 uur op de volgende zondagen: 21 februari, 14 maart, 21 maart 2021.

Wij vragen de ouders de kinderen bij de parochiezaal te brengen en dan zelf plaats te nemen in de kerk.

 

De thema van het kinderwoorddienst project is: JEZUS IN ONZE WERELD.

De veertigdagentijd is het juiste moment voor de kinderen om Jezus te leren kennen door het lezen van de mooiste verhalen uit de bijbel. Met elkaar willen we zoeken naar de verwondering over het verhaal en de herkenbare emotie die het leven van Jezus oproept bij onszelf.

Op een speelse manier gaan wij het Evangelie en het leven van de kinderen samen brengen. Tijdens de kinderwoorddienst gaan wij een navertelling van de vastentijd evangelie lezen. Samen met de kinderen gaan wij het verhaal verkennen en daarna een leuke activiteit doen die bij het verhaal hoort.

Omdat er niet elke week een kinderwoorddienst zal zijn, zullen de kinderen op de 1e zondag

(21 februari) een boekje meekrijgen. Zo kunnen de kinderen op de zondagen wanneer er geen kinderwoorddienst in de kerk is, zelf aan de slag gaan. In het boekje staan de verhalen en de gebeden. Maar ook tips voor een gesprek en je kunt wat creatiefs doen met de kinderen. Dit is voor elke zondag van de veertigdagentijd.

Deze kinderwoorddienst project is gebaseerd op de vastentijd project van de website: www.kinderwoorddienst.nl.

Dus zouden de kinderwoorddiensten niet doorgaan kunt u ook via deze website leuke na vertellingen van de bijbel verhalen en leuke creatieve ideeën vinden.

Om naar de vieringen te gaan en aan de kinderwoorddiensten mee te doen, dienen ouders en de kinderen zich vooraf aan te melden. Er zijn helaas maar voor 30 personen plekken, dus wees er snel bij.
Aanmelden kan in de week voorafgaand aan de viering vóór donderdag 17:00 uur bij Jose Heitbrink bij voorkeur via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt altijd een bericht terug of er plaats is voor u of niet.

Blijf veilig en gezond en wij hopen dat de kinderwoorddiensten en vieringen door zullen gaan en de kinderen te zien.

Groetjes, Werkgroep Kinderwoorddienst Sint Jan.