Kids Time 30 aprilOp Vrijdag 29 oktober 2021 was weer het zover, na een geweldige welkom bijeenkomst op 10 september, was het de 1e Kids Time bijeenkomst in het parochiezaal van de  St. Jan kerk.

We hebben het gehad over:                                                     

                                Allerzielen

Een dag om te herdenken aan overleden dierbaren. 

Begin November staan op veel katholieken begraafplaatsen kaarsen en lantaarns. Allerzielen is de dag om te bidden voor de zielen van de overledenen, het deel van de mens dat na de dood bij God kan doorleven. Veel katholieken bezoeken het graf van een geliefde en zetten er bloemen neer.

Wij hebben het verhaal verteld van, Papillia.

Een rups die een mooie vlinder werd door de warmte van het licht.

De kinderen vonden het een bijzonder verhaal. We hebben ervaringen en ideeën uitgewisseld rond de dood. Ook hebben we uitgelegd wat Allerzielen inhoudt, als feest van herdenking van onze overledenen en hoop op een leven na de dood. De kinderen vonden het heel interessant en waren erg betrokken bij het verhaal en de nabespreking. Het was mooi om te zien en te horen wat de kinderen te vertellen hadden in hun eigen woorden en ervaringen.  Na een korte drink en snack pauze zijn de kinderen aan de slag gegaan met knutselen. De kinderen hebben een mooie vlinder gemaakt. Zij hebben hier veel plezier aan beleefd en kwamen naar afloop heel trots hun zelf gemaakte vlinder aan ons laten zien. Zoals wij begonnen met een kort gebed zo zijn wij ook geëindigd met een kort gebed. Het was een leuke, gezellige en leerzame Kids Time.

kinderclub 29 oktober 2021Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! 

Volgende datum:  10 december 2021 - 4 februari 2022, 8 april en 3 juni 2022

Thema: Oud &Nieuw, Maria Lichtmis, Goede vrijdag, Pinksteren, Slotbijeenkomst

Tijd: 15:30 uur tot 17:00 uur

Locatie: Parochiezaal Sint Jan-Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede

Kosten: € 2,00 per keer (t.b.v. materiaal)

Opgave: 06 223 79 624 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim 

Wie weet tot dan!!! Groetjes, Werkgroep Kids Time J