Als alle coronamaatregelingen het toelaten zal dit de 3e Kids Time in het nieuwe jaar zijn. Een heel goed, gezegend en gezond 2022!!!

Kids Time is een club voor kinderen (groep 5,6 en 7) waarmee we op een speelse en creatieve manier aan de slag gaan met feesten die we samen vieren in de kerk.

                     Op Vrijdag 4 februari 2022 van 15:30u tot 17:00u 

in de parochiezaal van de Sint Jan kerk (Haaksbergerstraat 253 in Enschede) komen wij bij elkaar met de Kids Time. 

Het thema voor deze 3e bijeenkomst is:

                                Maria Lichtmis

Ieder jaar op 2 februari, precies veertig dagen na kerst, herdenken wij dat Maria, de moeder van Jezus, die naar de tempel ging voor het verplichte offer na de geboorte van haar zoon. Met het feest van Maria Lichtmis wordt de grote Kersttijd afgesloten. Het feest wordt gevierd met veel kaarsjes. In landen als Zwitserland en Oosterrijk worden nu pas de kerststalletjes opgeruimd.

Tijdens deze 3e bijeenkomst vertellen we het verhaal van

                  "Het kindje Jezus in de Tempel",

Een verhaal dat gaat over een man die Simeon heette en in Jeruzalem woonde, het volk Israël die het heel moeilijk had. Simeon wist dat er een koning zou komen die hen zou bevrijden. We gaan in gesprek met de kinderen over dit verhaal en het thema "Maria Lichtmis". Daarna knutselen we er iets moois bij. We beginnen en eindigen met een kort gebed.

Geef je zoon of dochter op bij Saskia. Als je als ouder mee wilt helpen, ben je van harte welkom om er ook bij te zijn (wel een mondkapje dragen).

Kun je dit keer niet meedoen, maar vind je het wel leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! Neem een vriendje of vriendinnetje mee! 

Volgende data op de vrijdagen: 8 april en 3 juni 2022
Thema’s: Goede vrijdag, Pinksteren, Slotbijeenkomst
Tijd: 15.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: Parochiezaal Sint Jan-Kerk, Haaksbergerstraat 253, Enschede
Kosten: € 2,00 per keer (t.b.v. materiaal)
Opgave: 06 223 79 624 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim 

Wij hopen jullie te zien 🙂