Regelmatig krijgen wij als pastoraat- en lokale beheergroep Zuid de vraag of we een kort verslag in de Pelgrim willen plaatsen van de belangrijkste punten die er in de vergaderingen besproken worden.

Bij deze:
 • Vrijwilligersavond: voor alle vrijwilligers, gaat deze nog door? Ja de LBG zal zich hier mee bezig houden en een datum plannen, waarschijnlijk eind dit jaar.
 • Kopieerapparaten: apparaat in het zaaltje doet het weer, maar geeft veel vlekken. We proberen iemand te vinden die dit verhelpen kan, eventueel nieuw apparaat. Kopieerapparaat pastorie zijn we mee bezig om een nieuwe te kopen.
 • Jubileum Ben Engelbertink: dankzij de inzet van veel vrijwilligers is dit een hele mooie viering en naderhand receptie geworden. Ben heeft een ieder hiervoor hartelijk bedankt. Er waren veel meer bezoekers dan gepland en we moesten dan ook alle stoelen/zeilen bijzetten om alles goed te laten verlopen. Wel willen we het pastorale team vragen bij speciale vieringen in andere kerken dan geen vieringen te houden.
 • Parkeerterrein: er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het parkeerterrein door omwonenden en personeel/ouders St.Janschool en De Bron. Soms is er weinig plek voor parochianen of mensen van het secretariaat. Bij uitvaarten wordt de parkeerplaats afgesloten. We hebben bij de gemeente informatie gevraagd hoe dit probleem op te lossen, wordt vervolgd.
  er zijn inmiddels 2 invalidenparkeerplaatsen gecreëerd en we willen een ieder verzoeken niet vlak voor de trappen te parkeren; scootmobiels kunnen er dan niet langs. Het is ook mogelijk uw fiets achter de poort naast de pastorie te stallen tot 5 minuten voor aanvang van de H. mis. Er worden nu ook veel fietsen op de verhoging gezet bij de ingang van de kerk, dus liever naast de ingang van de kerk bij de fietsenrekken en achter de poort.
 • Pelgrim rondbrengen. We hebben geconstateerd dat de Pelgrim vaak direct bij het oud papier belandt. We willen gaan inventariseren wie de Pelgrim nog wel of niet wil ontvangen. Meenemen met de actie kerkbalans per parochie.
 • Uitdelen communie duurt soms lang. Besloten wordt dat iemand van het koor zelf de hosties uit deelt. Dit loopt inmiddels al een tijdje en dat gaat goed.
 • Er komt geen permanente kledingcontainer op het plein; dit trekt erg veel rommel aan.
 • Er staan regelmatig mensen voor de kerkdeur terwijl er dan op dat moment geen dienst is. Er wordt een A4 opgehangen met rooster voor ca. 2 maanden wanneer de vieringen zijn.
 • Wordt er nog een Top 2000 viering gehouden? Het koor All Together heeft dit opgepakt, Come Back heeft hier vast ook wel belangstelling voor. Frank de Heus begeleidt dit.
 • Verse bloemen op het altaar, niet alleen voor uitvaarten. Lisette Janssen geeft aan dit niet elke week te willen verzorgen. Mocht u iemand weten die graag de bloemstukjes wil en kan maken dan kunt u contact opnemen met haar email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Onderhoud kerk. De pastorie moet hoognodig geschilderd worden. Offertes opvragen en nog dit jaar schilderen.
 • EHBO kistjes zijn gekocht en er ligt er 1 in de keuken en 1 in de sacristie.
 • Mocht u informatie hebben die in de nieuwsbrief kan, wilt u deze dan sturen naar email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ?
Lokale beheergroep en pastoraatgroep Zuid
cross