Op Vrijdag 6 maart ‘20 was de 3e bijeenkomst van de Kids Time in het parochiezaal van de St. Jan kerk.
We hebben het gehad over vastentijd.
KidsTime

Vasten is het woord dat gebruik wordt voor het helemaal niet, of minder eten en drinken gedurende een bepaalde periode. De vastentijd is een periode van 40 dagen voor Pasen. Die 40 dagen zijn er niet zomaar. Jezus heeft 40 dagen in de woestijn nagedacht over zijn eigen leven en kwam tot de conclusie, dat hij de mensen wilde voorleven en vertellen over de God van de vrijheid. Het joodse volk was al veel eerder 40 jaren in de woestijn om te ontdekken, wat het betekent om vrije mensen te zijn.

 

We hebben hierbij een verhaal verteld dat bij de vastentijd hoort, Laat mijn volk gaan. Het verhaal ging over het joodse volk. Zij waren slaaf in Egypte. Ze moesten bakstenen maken en steden bouwen voor de Farao en ze kregen niets betaald. Toen heeft God hun bevrijd. Ze trokken door de Rietzee weg van de Farao. Als vrije mensen trokken ze daarna veertig jaar lang door de woestijn. Uiteindelijk kwamen ze in het land dat God hen beloofd had: het beloofde land van melk en honing
Hierna hebben de kinderen een baksteen gemaakt waarop zij hun doel voor de vastentijd op moesten schrijven. De kinderen beleefde hier veel plezier aan en kwamen naar afloop heel trots hun zelf gemaakte baksteen aan ons laten zien.

kidstime 3

Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! Je bent altijd welkom op de volgende datums:
Data: Op de vrijdagen - 15 mei '20 en 26 juni '20.
Thema's: Zondag rustdag en Christoffel
Tijd: 15:30-17:00 uur
Locatie: Parochiezaal van de Sint Jan Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede
Kosten: 2 euro, per keer (t.b.v. materiaal)
Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim (werkgroep Kids Time)


Je kunt je van tevoren melden bij Saskia Baldewsing: 06 – 22 379 624 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij hopen jullie te zien bij de KIDS TIME!!! Groetjes, Werkgroep Kids Time 

cross