10_kerken_banner

Op zondag 25 juni a.s. willen we in Enschede feestelijk gedenken dat het 50 jaar geleden is dat pastor Jan Kortstee gewijd werd tot priester van het Aartsbisdom Utrecht door Kardinaal Alfrink. Dat gebeurde op 24 juni 1967 in Raalte. Daarna was pastor Kortstee achtereenvolgens pastor in Bornerbroek, Enter, Silvolde en Varsseveld, Delden en Almelo. In het najaar van 2000 kwam hij naar Enschede. Daar was hij pastor voor de binnenstadsparochies en later voor heel Enschede tot 2010. Maar ook daarna bleef hij actief in het pastoraat: bijna elk weekend is hij als voorganger te vinden in een van de Enschedese kerken. Zoveel herderlijke inzet, gedurende zovele jaren, daar zijn we dankbaar voor en dat willen we graag met pastor Kortstee vieren!

Op 25 juni a.s. is er om 11.00 uur een plechtige Eucharistieviering in de Jacobuskerk aan de Oude Markt in Enschede, met als motto: “Met dankbaarheid en vertrouwen verder”. Na deze viering is er, vanaf ongeveer 12.30 uur, een gezellig samenzijn achter de kerk, waar u de gelegenheid krijgt pastor Kortstee en zijn familie te feliciteren. Er is koffie en thee, er zijn broodjes en we drinken een glaasje op dit feestelijke gebeuren, tot ongeveer 15.00 u.  

Zowel voor de Eucharistieviering als voor de receptie willen we u van harte uitnodigen. Graag tot ziens op 25 juni!

Het feestcomité Enschede

Reacties  

# maker van deze fotoThea Elfrink 17-03-2017 14:12
Als we in de gelegenheid zijn willen we graag op deze datum pastor Jan Kortstee komen feliciteren.
We zijn dankbaar dat we hem hebben leren kennen als pastor, maar vooral al zeer betrokken mens. Ook hebben we er vertrouwen in dat (mede dankzij hem) het geloof en de werking van de H. Geest niet verloren gaat.
Kortstee.......dat he nog ma lang mag bliem'n!
Thea Elfrink en Gerrit Jan Veneberg
# RE: Pastor Jan Kortstee 50 jaar PriesterAdrie M. Bakker 25-04-2017 15:42
Jan, van harte proficiat en een hele mooie dag toegewenst.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ga naar boven