10_kerken_banner

Afgelopen jaren heeft het gemengd koor van de St.Jan-H.Michaëlkerk diverse keren Mariavieringen verzorgd. Naderhand bleek telkens dat het samen zingen van de oude Marialiederen, het Gregoriaans en de meerstemmige gezangen, zowel vooraf als tijdens de mis, erg gewaardeerd werden. Velen hadden genoten van de koormuziek en de oude gezangen die samen werden gezongen voor en tijdens de viering. Voor sommige ouderen was het een waar feest van herkenning!

Dit jaar vindt er in de St.Jan-H.Michaëlkerk wederom een Mariaviering plaats en wel op zondag 21 mei om 10.00u Het gemengd koor wil het dit keer graag anders doen en tegelijk een positief signaal afgeven na een nogal turbulente periode: Een koorproject voor iedereen die van zingen houdt, ongeacht leeftijd, stemsoort en koorervaring. Het doel van dit korte project is om elkaar muzikaal te leren kennen en te ontmoeten. Tegelijkertijd is het een voorzichtige aanzet om een gezamenlijk repertoire op te bouwen voor toekomstige vieringen waarbij alle koren worden uitgenodigd.

Het repertoire hebben we eenvoudig gehouden; Uit “La Messa Cantate” van Federico Caudana (1878-1963) zingen we het Kyrie en Gloria. Een zeer melodieuze makkelijk te zingen, eenstemmige mis. Daarnaast zijn er diverse oude Maria liederen uitgezocht voor de samenzang zoals o.a. “Maria te minnen”, “ en “Wees gegroet O sterre”. Het Gregoriaans zal ook niet ontbreken; zowel het gangbare Salve Regina en het nog zelden gehoorde “Regina Coeli” staan gepland.

Het meerstemmig repertoire bestaat uit het zeer bekende “Ave Maria” van Caccini in de zetting voor vierstemmig koor en solist. Dit lied wordt door het gemengd koor al langere tijd gezongen waardoor het samen instuderen makkelijk zal gaan. Om dicht bij huis te blijven, en op verzoek van een koorlid werd er zowel een Twents Ave Maria als ook “Gegrüsset seist Du, Maria” van Müller aan de lijst toegevoegd.

Vindt u het leuk om mee te doen? De repetities zijn op woensdag 19 april, 3,10 en 17 mei in de St.Jan H.Michaëlkerk aan de Haaksbergerstraat. We beginnen om 19.45u en er zijn geen kosten aan verbonden.
U kunt zich aanmelden bij José Heitbrink per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 053-4316209
U bent van harte welkom!!

Reacties  

# Stem Spoor to altMarian spoor 19-05-2017 17:37
Ik zou graag zondag aanwezig zijn

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanmelden nieuwsbrief

Ga naar boven