10_kerken_banner

Ariëns tentoonstelling in Haaksbergen verlengd

Op de bovenverdieping van Theeschenkerij Jordaan aan de Scholtenhagenweg 42 (nabij de ingang van het Recreatiehof ’t Stien’nboer) is vorig jaar een expositie ingericht over “Ariens & Eendracht”. Deze expositie blijft ook in 2017 nog het hele jaar toegankelijk (niet op maandag). Een herkansingsmogelijkheid dus voor iedereen, die er vorig jaar niet aan toe gekomen is.

De tentoonstelling is opgebouwd rond de persoon van Dr. Alphons Ariens en heeft als thema's onder meer: wie was Alphons Ariens, zijn betekenis voor de katholieke kerk in Nederland in de 20e eeuw, zijn voorgangers en tijdgenoten, werk- en leefomstandigheden rond 1900, zijn initiatief weverij 'de Eendracht', en de (katholieke) vakbeweging.

Een bezoek aan de tentoonstelling laat zich uitstekend combineren met een fietstocht door de fraaie omgeving van de Haaksbergse watermolen.

Voor de openingstijden zie: www.theeschenkerij-Jordaan.nlAriëns Lezing 2017 op donderdag 15 juni  in Den Bosch

In het Franciscushuis in Den Bosch wordt op donderdagmiddag 15 juni 2017 de jaarlijkse Ariëns Lezing gehouden. Dit jaar spreekt Dr. Erik Sengers over Johannes Aengenent. Hij was van 1928 tot zijn dood in 1935 bisschop van Haarlem en speelde een belangrijke rol in de uitbouw van de katholieke sociale leer.

Voor verdere informatie en aanmelding: www.arienscomite.nlPlaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanmelden nieuwsbrief

Ga naar boven