Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente 

Woensdag 7 oktober 2020

Gedurende Corona-crisis

 

Laatste ontwikkelingen Corona

 

Maximaal 30 personen in de kerk en koorgroepen tot maximaal 4 personen

De Rijksoverheid heeft met de kerken afgesproken tot een maximale bezetting van kerken met 30 personen te gaan. Het pastoraal team en de gezamenlijke parochiebesturen hebben die afspraak overgenomen. Wij nemen – zoals we al deden – onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Al doet het pijn, want we deden het al goed. De maximale bezetting van 30 personen houden we ook aan voor uitvaarten en huwelijksvieringen. Het virus houdt immers geen rekening met de aard van de samenkomst. Koorgroepen begrenzen we op vier personen. Koorrepetities beschouwen we als samenzang. Voorlopig repeteren we dus niet. Verleden weekend gaven we alweer aan te willen gaan reserveren of registreren bij de ingang. In onderstaand overzicht ziet u hoe dat per kerk geregeld is.

De weekendvieringen in Lonneker gaan voorlopig niet door. De maandelijkse woensdagochtendviering in Lonneker wél! De eerste twee vieringen van 11 en 18 oktober in de Sint Jozefkerk in Enschede zullen besloten vieringen zijn. Dat geeft de beheer- en pastoraatgroep tijd om het reserveringssysteem weer op te tuigen.

Een en ander betekent ook weer, dat u meer aangewezen zult zijn op uitzendingen van onze kerkdiensten op onze YouTube-kanalen. U kunt ze op zondag aanklikken voor rechtstreekse uitzendingen:

  • De eucharistieviering op de televisie wordt uitgezonden om 10.00 uur op NPO 2.

 

Reserveren

Omdat we teleurstellingen aan de deur willen voorkomen, vragen wij u weer te reserveren.

Voor Maria Vlucht is dit als volgt geregeld:

Glanerbrug

O.L.Vrouwe

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op woensdag tussen 9.00-11.00 uur via het secretariaat: 053 461 12 32.

Lonneker

Jacobus

Er zijn voorlopig geen weekendvieringen. De maandelijkse woensdagochtendviering gaat wél door. Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  óf op vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur via het secretariaat: 053 435 93 77.

Losser

H.M.Geboorte

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur via het secretariaat 053 538 12 24.

Overdinkel

Gerardus / Overkant

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur via het parochiecentrum 053 538 13 04 óf via Marietje Röring 053 538 79 16 of Mia de Vries 053 538 50 16.

 

Voor Enschede is dit als volgt geregeld:

Jacobus

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Indien u geen e-mail ter beschikking heeft mag u op de vrijdag voorafgaand aan de viering tussen 11.00 en 12.00 uur José Heitbrink bellen op 053 431 62 09.

Jozef

Let op: Op zondag 11 en 18 oktober is er alleen een livestream-uitzending te zien. De viering is dan besloten. Voor daarna: U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór donderdag 9.00 uur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U krijgt alleen bericht terug, als er voor u plaats is in de kerk. Als u niets terug hoort, is er geen plaats voor u vrij. Op donderdagochtend kunt u zich telefonisch aanmelden via het lokaal secretariaat tussen 10.00 en 11.00 uur op 053 435 48 08 .

 

Voor de Franciscusparochie:

Boekelo

Marcellinus

U hoeft alleen maar vooraf te reserveren wanneer u met meer personen dan normaal de viering bij wilt bijwonen. U kunt dan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar 06 204 16 683

Buurse

Maria Praesentatie

U hoeft niet te reserveren. Uw naam en contactgegevens worden bij de ingang van de kerk genoteerd.

Haaksbergen

Bonifatius

U stuurt vóór zaterdag 12.00 uur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt mailen, mag u bellen naar 06 186 00 463. Als u zich niet aagemeld heeft dan kunt u dat vooraf aan de viering ook doen, uw naam en gegevens worden dan genoteerd.

Haaksbergen

Lourdes

U meldt zich telefonisch aan in de voorafgaande week bij het centraal secretariaat op dinsdag- woensdag- of donderdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur op 053 574 39 29.

Haaksbergen

Pancratius

U  stuurt vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt e-mailen, mag u van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 10.00 uur bellen naar 06 362 98 990.

Opgave Eerste heilige Communie

Tot 19 oktober kunnen kinderen van groep 4 en hoger worden opgegeven voor deelname aan de voorbereiding op de Eerste heilige Communie. Zie hievoor het aanmeldformulier op website van uw parochie. 

Koele hoofden en warme harten

In mijn studietijd voor theologie had ik een docent, die elk college begon met een kort gebed: ‘Vader in de hemel, geef ons koele hoofden en warme harten om te zijn bij de dingen van Uw Koninkrijk. Amen.’ Dat was kort en krachtig. Ik bid het zelf nog regelmatig en hoor dat mijn collega Paul Daggenvoorde bij bijeenkomsten ook af en toe doen. We zaten in dezelfde collegebanken. Maar hoe zeer hebben we dat koele hoofd en dat warme hart in deze tijd nodig! In mijn privésfeer wordt momenteel de ene na de andere afspraak afgezegd. De één heeft Corona. De ander snottert en heeft koorts. Een familiebijeenkomst is te groot. Dat kan echt niet in deze tijd. Dat koele hoofd heb ik nu hard nodig! Steeds moet ik tegen mijzelf zeggen: ‘Het glas is niet half leeg, maar half vol’. Blijf de mooie dingen zien. Want dat is de enige manier. Ik kan wel zitten treuren om alles wat niet doorgaat, maar wat heb ik daaraan? En dus richt ik mij telkens weer op alles wat wel doorgaat. En ik moet zeggen: ‘Dat is nog heel wat’. De afgelopen week zijn we begonnen met de Vormselvoorbereiding. We zaten met zeventig man, ouders en kinderen, voor een Startavond in de Sint Janskerk in Enschede Zuid. Ik vind het mooi dat zoveel kinderen en ouders toch weer meedoen. Kinderen in de groepen 4 die ik vanwege de aanmelding voor de Eerste Communie bezoek zijn altijd enthousiast en zitten vol vragen. Ik ontmoet mensen met mooie verhalen. Met parochianen ontdekken we het getijdengebed. Dat doet wat met mensen! En ook al zingen we niet, iedereen kan meedoen. Wandelen in de natuur blijft prachtig. Er is tijd om een boek te lezen. Ik wens ook u een koel hoofd en een warm hart toe. Vrede en alle goeds!

pastoraal werker Frank de Heus

 

Contact met pastoresteam

Pastoor Paul Daggenvoorde:                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407
Parochievicaris Willy Rekveld:                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866
Pastoraal werker:                                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558
Pastoraal werker:                                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833
Pastoraal werker:                                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl
www.katholiekenschede.nl
www.franciscusparochie.nl 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/
https://www.facebook.com/JacobusEnschede/
https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/
cross