In maart wordt een cursus van twee bijeenkomsten gegeven voor parochianen van Maria Vlucht, Jacobus en Franciscus die al lector zijn, of lector willen worden. We bevelen de bijeenkomsten zeer aan, voor wie nog niet eerder een dergelijke cursus gevolgd heeft. De cursus wordt centraal in ons parochieverband in Enschede gegeven.

Beide bijeenkomsten bieden een stuk theorie aan, maar de nadruk ligt op het oefenen. De eerste bijeenkomst staat in het teken van het welkom heten en de voordracht van een Bijbelverhaal. De tweede bijeenkomst staat in het teken van het voorgaan in gebed.

De bijeenkomsten vinden plaats op de maandagen 4 en 18 maart van 20.00 tot 22.00 uur in de parochiezaal en kerk van de Sint Jan aan de Haaksbergerstraat 253 te Enschede. U kunt zich tot 25 februari opgeven bij Ferlina Ezendam van het centraal secretariaat van de Jacobusparochie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 053 – 4785306. Pastoraal werker Frank de Heus leidt beide bijeenkomsten. Er is plek voor 8 tot 15 cursisten. Van het volgen van de cursus wordt een aantekening gemaakt in het vrijwilligersbestand.

Namens het pastoraal team Zuidoost Twente,

Frank de Heus
cross