Opleidingen https://aartsbisdom.nl/home/opleidingen/

Meer informatie over de mogelijkheden om priester / diaken / pastoraal
werk(st)er te worden en over de voortgezette vorming is verkrijgbaar op www.ariensinstituut.nl

Priester worden
De keuze voor het priesterschap begint niet bij jezelf, maar bij de Heer. Hij is het die roept. Hij legt een verlangen in je hart dat in je gaat leven en dat langzaam tot ontwikkeling komt. Een roeping is iets dat je krijgt, soms zelfs tegen wil en dank. Maar die roeping zal intenser worden als je het ook zelf als een uitverkiezing kunt beleven. Wanneer de roeping groeit, wordt Christus meer en meer je diepste vrede en vreugde. 

Studie en vorming
Ontdekken of God je roept tot het priesterschap mag tijd kosten. Ook in de jaren van de priesteropleiding is er voldoende gelegenheid om dit duidelijk te laten worden en jezelf te (laten) vormen om te groeien in je geloof en een persoonlijke relatie met Christus op te bouwen. Het is geen vrijblijvend aanbod, maar een uitdaging om zo aan jezelf te werken dat je meer vruchten kunt voortbrengen in de wijngaard van de Heer. 
De vorming tot priester bevat verschillende facetten die van groot belang zijn en elkaar aanvullen. Natuurlijk is de studie belangrijk, maar ook de menselijke, pastorale en geestelijke vorming horen daar bij. 

Priester voor het Aartsbisdom Utrecht
Voor welke opleiding je ook kiest en welke weg je ook zult gaan naar het priesterschap, uiteindelijk zul je priester worden gewijd voor het Aartsbisdom Utrecht. Daarom wordt er tijdens de jaren van studie en vorming ook een programma aangeboden om nader kennis te maken met het Aartsbisdom en zullen pastorale stages ook in het aartsbisdom plaats vinden.

Contact en informatie
Wil je een gesprek of meer informatie? Neem dan contact op met:

Rector drs. P. Kuipers
Keistraat 9
3512 HV Utrecht
tel.: 030 2310490
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.