Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost TwenteZuidoosttwente parochies

Woensdag 2 december 2020

Gedurende Corona-crisis


WhatsApp-tekst ter bezinning in de Advent

Voor wie verdieping zoekt… Je ontvangt op zon- en woensdagen, en de laatste dagen voor Kerst dagelijks, ‘s morgens voor 9.00 uur het evangelie van de dag met daarbij een korte meditatie van één van de pastores of parochianen. Na Kerstmis wordt de Whatsapp-groep opgeheven. Opgave met voor- en achternaam en 06-nummer per WhatsApp via Frank de Heus, 06 300 988 33.

 

Schrijf je nú in voor de online adventsretraite

‘Zie, ik kom spoedig’, is de titel van de adventsretraite 2020. De teksten zijn geschreven door jezuïet pater Gregory Brenninkmeijer. De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Nieuw zijn de wekelijkse geleide Zoom-meditaties, verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Gregory Brenninkmeijer. Deelnemers aan de retraite krijgen iedere vrijdagavond een link om via Zoom om deel te kunnen nemen aan een geleide meditatie van een half uur. Op deze wijze kunnen de retraitanten in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:

  • “Ik heb in het openbaar vervoer in de stiltecoupé de tijd genomen om de retraite te doen, omdat er thuis veelal geen stilte is.”
  • “De digi-tijd breekt aan! Gezien er steeds meer kerken niet meer actief zullen zijn, zullen wij gelovigen moeten leren gebruik te maken van de digitale mogelijkheden zodat we pelgrims blijven en geen dolers worden.”
  • “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”

Je schrijft je in door jouw e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org . Je ontvangt gedurende de periode van advent dagelijks een gebedsmail.

Wie behoefte heeft om daar samen met anderen verder op door te denken en uit te wisselen kan zich opgeven bij Gerrie Korten, onze parochieel voorganger en bezoeker uit Enschede Zuid: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zo kan er een groepje ontstaan, dat in deze Adventstijd via de mail met elkaar verdere verdieping zoekt.

De retraite is gratis en je kunt op je eigen manier omgaan met wat geboden wordt.

Het eerste huiswerk voor de Eerste heilige Communie van Adam, Bente, Djolien, Ela, Jolijn, Liz, Lurd, Luuk, Mink, Mischa, Morris, Rosella, Twan. Dat hebben ze goed voor mekaar!

Waakzaam zijn, betrokken op toekomst. 

Op 22 november met het hoogfeest van Christus Koning van het Heelal sloten wij het Kerkelijk jaar af. Een jaar dat door omstandigheden die we allemaal kennen en ervaren, zo anders is verlopen en gegaan. Met de Eerste Zondag van de Advent gaan we weer beginnen aan een Nieuw Kerkelijk jaar. Vol verwachting en hopend op toekomst mogen wij ons in deze periode weer voorbereiden. Voorbereiden op de geboorte van Gods Zoon. Emmanuel, God met ons. Jezus, Hij die redt. Meer dan ooit hebben wij dat misschien wel nodig. Redding, iemand die met ons is en met ons meegaat. Het Evangelie roept ons op tot waakzaamheid. Op je hoede zijn, zo wordt gezegd. Maar ook betrokken zijn op elkaar zonder de ander te claimen, te bezitten. Elkaar ruimte geven. De Advent, Adventus, dat Komst betekent wil voor ons christenen een tijd zijn van hoopvol uitzien. Uitzien naar Hem die onze uiteindelijke Toekomst wil zijn. Zien wij die toekomst in deze tijd van onzekerheid nog wel? Laat komen Hij die komen zal, verlangend zien wij naar Hem uit zingt een Adventslied. Dat ondanks alles, wij zo verlangend uitzien naar de hoopvolle tekenen van onze tijd. Vrouwen en mannen die op welke manier dan ook zich met hart en ziel inzetten om in deze tijd van onzekerheid toekomst te geven. Toekomst in Kerk en samenleving in zorg en aandacht naar elkaar toe. De profeet Jessia heeft hierin vertrouwen. Ik ga iets nieuws beginnen, het is al begonnen, merk je het niet. Dit Nieuwe wens ik u, jullie, van harte toe. Een goede tijd gewenst op weg naar Kerst. Vrea en Good Goan. Pastor Willy Rekveld, parochievicaris

 

Liefhebberij van een pastor

  

Vorige week zaterdag begonnen met de bouw van de Kerststal. Dit jaar in de serre. Mijmerend opbouwen in de Advent. Mooi in deze tijd van afstand. Op weg naar het Licht. Elles Veldkamp schilderde de achtergrond op vier panelen. Groet uit Overdinkel en blijf gezond!!! Parochievicaris, Willy Rekveld.

Uitzendingen eucharistie op zondag op YouTube-kanalen en NPO2

 

Contact met pastoresteam

Pastoor Paul Daggenvoorde:                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407
Parochievicaris Willy Rekveld:                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866
Pastoraal werker:                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558
Pastoraal werker:                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833
Pastoraal werker:                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl
www.katholiekenschede.nl
www.franciscusparochie.nl

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/
https://www.facebook.com/JacobusEnschede/
https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/
cross