Het Aartsbisdom Utrecht organiseer van 10 t/m 18 september a.s. een bedevaart naar Polen, het land van de heilige paus Johannes Paulus II.

Deze bijzondere bedevaart - per luxe touringcar - staat in het teken van het door paus Franciscus afgekondigde "Heilig jaar van de Barmhartigheid".

Bedevaartprogramma

Op de heenreis wordt een bezoek gebracht aan het graf van de H. Bonifatius in Fulda.

In Polen bezoeken de pelgrims het Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid en het nieuwe Johannes Paulus II Heiligdom in Krakau. In Krakau wordt verder o.m. de schitterende Maria-Hemelvaartkerk bezocht alsmede het eeuwenoude op het Heilig Land geïnspireerde landschapspark Kalwaria. Daarnaast staat een bezoek gepland aan het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau en ook aan Wadowice, de geboorteplaats van Johannes Paulus II, alsmede het bekende bedevaartsoord Czestochowa waar de bekende icoon van de Zwarte Madonna bevindt.

De 9-daagse bedevaart wordt op de terugweg naar Nederland afgesloten met een bezoek aan Kevelaer.

U verblijft tijdens deze bedevaart in een drie- of viersterrenhotel.

Kosten

De kosten van deze reis bedragen € 849,-- per persoon, op basis van volpension en tweepersoonskamer.

Informatiebijeenkomst

Het Vicariaat Deventer van het Aartsbisdom heeft al enkele informatiebijeenkomsten over deze bedevaart gehouden. Voor Twente wordt deze gehouden op:

dinsdag 8 maart a.s. in zaal Hutten, Grotestraat 4, Rossum, aanvang 19.00 uur.

Bij deze bijeenkomst zal o.m. vicaris Ronald Cornelissen aanwezig zijn voor het verstrekken van informatie. Hij was eerder in Polen op een soortgelijke bedevaart en zal ook de komende bisdombedevaart begeleiden.

Nadere informatie

Wilt u vooraf meer informatie neem dan gerust contact op met:

- dhr. Ben Lokate, ceremoniaris van het Aartsbisdom, speciaal belast met bedevaarten,

tel.06-30162548, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of

- dhr. Arie Vreeswijk, vicariaatsvertegenwoordiger voor Twente m.b.t. bedevaarten,

   tel.06-50251252, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.