Vicaris R.G.W. Cornelissen van het vicariaat Deventer (Aartsbisdom Utrecht) is door de bisschop van Tarbes-Lourdes benoemd tot erekapelaan van de Grot. Deze hoge kerkelijke onderscheiding is een erkenning van de grote inzet van vicaris Cornelissen voor de bedevaarten naar Lourdes: hij begeleidde veelvuldig parochiële bedevaarten naar dit Zuid-Franse pelgrimsoord en was in 2012 (1.500 pelgrims) en in 2015 (ruim 1.300 pelgrims) de hoofdaalmoezenier van de aartsdiocesane bedevaart naar Lourdes.

Kardinaal Eijk deelde hem na afloop van de viering bij de Grot op 7 mei deze eervolle benoeming mee. Vandaag, na afloop van de slotviering van de Utrechtse bisdombedevaart naar Lourdes, ontving Cornelissen uit handen van pater Kemseke de bijbehorende eretekenen. Pater Kemseke is de coördinator voor de Nederlandse taal in het heiligdom van Lourdes. Hij benadrukte dat het hier niet om “een gouden handdruk” ging, “maar om een teken van de blijvende verbondenheid met het heiligdom Lourdes.” De Utrechtse bisdombedevaart naar Lourdes met ruim 1.300 deelnemers is op 9 mei ten einde.

Dit artikel is overgenomen van de nieuwessite van het Aartsbisdom Utrecht.

http://aartsbisdom.nl/Nieuws/Pages/Mis-bij-de-Grot-hoogtepunt-bisdombedevaart-Lourdes.aspx

 

Honorary Chaplain of the Sanctuary of Lourdes

The first Honorary Chaplains were appointed on the 50th Anniversary of the Apparitions and the use of the pectoral cross was granted by Pius X in 1909. The conferral of this honour is an expression of gratitude for the enthusiasm and generosity of the recipients in the service of the pilgrims and the Blessed Virgin Mary.

 

The pectoral cross - insignia of the Chaplains of Honour to the Lourdes Sanctuaries

lourdes 10 chap cross 01

The front of the cross has an image of Our Lady of Lourdes
with the words 'I am the Immaculate Conception' and 'Hail Mary' in Latin.
The reverse has an image of St Pius X, the pope who approved the
appointment of Chaplains of Honour at the request of  Bishop Schoepfer in 1909.