Komend schooljaar wordt het Vormselproject in Zuidoost Twente aangeboden in Losser en in Haaksbergen. In Enschede wordt het project weer aangeboden in het schooljaar 2022-2023.

Mochten er tieners uit Enschede zijn van groep 8, of hoger, die toch komend schooljaar met het Vormselproject mee zouden willen doen, dan kan dat dus in één van onze twee buurparochies. Meer informatie, de programma’s en de opgaveformulieren daarvoor vindt u op de websites https://www.mariavlucht.nl (Losser) en https://www.franciscusparochie.nl (Haaksbergen). Opgave voor Losser kan tot 20 juni, voor Haaksbergen tot 4 juli.

Neem bij vragen contact op met pastoraal werker Frank de Heus, 06 300 988 33 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

In Losser beginnen we met een kennismakingsbijeenkomst op zondag 4 juli. In Haaksbergen starten we kort na de zomervakantie. Het Vormsel zal begin februari 2022 in Losser en Haaksbergen worden toegediend.

In de voorbereiding leren wij onze jongeren, wat de weg van Jezus inhoudt. Door het lezen van verhalen en het doen van oefeningen, leren ze de persoon van Jezus beter kennen, krijgen de jongeren meer inzicht in wat ‘samen kerk zijn’ eigenlijk is en wat dat van hen vraagt, en brengen we jongeren in contact met ‘samen stil worden en bidden’. Daarbij gaan ze in gesprek met elkaar en met andere gelovigen. Ook doen ze ervaring op met diaconie en vrijwilligerswerk in en vanuit de parochie. Zo hopen wij dat zij een beetje idee krijgen van hoe de heilige Geest, waar we bij het Vormsel om bidden, in hun leven werkzaam is.vormselviering