In 2019 heeft de PCI St. Jacobus de Meerdere voor het eerst statiegeld ingezameld. Hiervan hebben wij 90 kerstpakketten gekocht voor gezinnen die een steuntje in de rug konden gebruiken. De inhoud van de kerstpakketten bestaat uit boodschappen. Een deel 'lekkers', een deel voedzaam, bijvoorbeeld broodjes, soep of rijst. In 2020 hebben we 231 gezinnen kunnen helpen met een kerstpakket.

Dit jaar werken wij samen met de diaconie van de protestantse gemeente Enschede. Van de wijkcoaches krijgen wij 325 adressen van gezinnen die het moeilijk hebben. Over iedere boodschap denken deze mensen drie keer na. Wekelijks is er slechts een klein bedrag over voor de supermarkt. Extra's kunnen deze gezinnen amper of niet betalen. Graag willen wij deze mensen een steuntje in de rug geven.

De helft van deze kerstpakketten kunnen wij financieren met statiegeldbonnen. Deze worden de komende maanden bij verschillende supermarkten in Enschede verzameld. Voor het resterende bedrag zijn wij op zoek naar hulp. 

Kent u een mogelijke sponsor of wilt u meer weten? Dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u ons zelf steunen? U kunt uw gift overmaken op NL45ABNA 0592332675 t.n.v. PCI Caritas Enschede onder vermelding van 'kerstpakketten'. U kunt ook gebruik maken van onderstaande QR- code.