Vluchtelingen in Enschede! De afgelopen tijd is er veel gebeurd in Enschede en in de politiek. Er zouden 600 mensen naar Enschede komen en Werkgroep Aarden wilde vanuit de kerken alle initiatieven die er waren bundelen om zo onze broers en zussen uit onveilige gebieden zich thuis te laten voelen in Enschede. We zijn nu tijdje verder en het AZC is er niet gekomen, de tijdelijke opvanglocatie in het oude Tubantiagebouw staat leeg. Op dit moment zijn en komen er geen vluchtelingen naar Enschede.

Wat kan Werkgroep Aarden dan nu nog betekenen? Afgelopen tijd zijn wij bezig geweest ons op deze vraag te bezinnen. Er zijn verschillende gesprekken geweest met Alifa. De gemeente Enschede heeft Alifa gevraagd om activiteiten te ontwikkelen waarmee statushouders die in Enschede komen wonen zich snel thuis gaan voelen. Alifa heeft hiervoor het project “Meedoen en Thuisvoelen” opgericht.

Het doel van dit project is dat nieuwe statushouders worden gekoppeld aan een tolk (een oudkomer) en een vrijwilliger (een maatje) die de nieuwe statushouder gedurende een half jaar helpen om wegwijs te worden in de Enschedese samenleving. Alifa heeft Werkgroep Aarden gevraagd om vrijwilligers voor deze taken binnen de kerken te zoeken. Werkgroep Aarden is hiervoor op zoek naar een coördinator die deze taak op zich wil nemen. Daarna zoeken we natuurlijk ook veel vrijwilligers die mee willen werken aan dit maatjes project. Zodra wij een coördinator gevonden hebben kunt u meer informatie verwachten omtrent de functie van deze maatjes. Houd uw kerkblad dan ook in de gaten. We hopen op net zoveel enthousiasme als in het voorjaar.

De werkgroep