10_kerken_banner

Kinderactiviteiten

Zondag 19 mei: Pinksteren
Thema: De Helper komt!
Weet jij wat er gebeurde op de vijftigste dag na Pasen?

Zondag 2 juni: Hoogfeest van het Heilig Sacrament
Thema: Jezus is het Levende Brood
We bedanken Jezus, omdat hij zichzelf steeds weer geeft in de Heilige Communie. Weet jij wat de Heilige Communie is?

Zondag 16 juni
Thema: Klein als een mosterdzaadje
We lezen samen over de gelijkenis van het mosterdzaadje. Kun jij zijn liefde ook doorgeven?

Zondag 7 juli
Thema: De deur voor hem op slot?
God dwingt niet. Hij laat jou vrij. Het is jouw vrije wil om 'ja' of 'nee' te zeggen als antwoord op Gods aangeboden liefde.

Op zondag 7 juli gaan we samen het schooljaar afsluiten met een picknick in het Ledeboerpark. Wij zorgen voor koffie, thee en limonade. Zelf mag je eten, een deken of stoel en een goed humeur meenemen. We verzamelen om 12.30 u op de parkeerplaats aan de Hengelosestraat. Aanmelden of meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Picknick 2024

 

De werkgroep Kinderwoorddiensten Zuid en Kids Time bieden elk het hele jaar door programma’s  aan. Beide werkgroepen kunnen rekenen op een vaste groep vrijwilligers maar kunnen nog hulp gebruiken. Ze zijn op zoek naar jonge ouders. 

De vrijwilligers in deze groepen zijn jonge, werkende ouders. Het combineren van het gezin, werk, sport en vrijwilligerswerk is niet altijd even makkelijk. Werken aan projecten het hele jaar door is voor de ouders met jonge gezinnen een te grote belasting op hun schaarse vrije tijd. Jonge vrijwilligers kunnen echter als de beste al de verhalen vertalen naar deze tijd. Dat is precies waarnaar onze werkgroepen op zoek zijn. Je kunt je aanmelden bij een van de werkgroepen. Je doet dan een jaar lang mee in de werkgroep. Anders meedoen kan ook. Met een thema meedoen of met een project.

Ik wil wel iets leuks doen met kinderen en geloof maar ik heb niet zoveel tijd.

Kies voor Kids Time. Kids Time werkt met een jaarprogramma. Je legt je vast voor een thema. De coördinatrice en pastor bereiden de thema’s voor. Wat wordt er gevraagd van de vrijwilliger?           
1. Je verdiepen in de gekozen thema. De teksten krijg je aangeleverd.
2. Met de werkgroep de middag verzorgen.
3. Je kunt lang van tevoren bepalen aan welk thema je mee wilt werken.

Ik wil graag iets meer aan het geloof doen samen met mijn gezin.

Kies dan voor de kinderwoorddienst. De projecten worden ook hier door de coördinatrice en pastor uitgezocht. Maar, door je maximaal zes weken lang te verdiepen in de teksten krijg je, net als de kinderen, een goede voorbereiding op het feest dat gevierd gaat worden. Je hoeft niet elke week mee te doen. De vrijwilligers werken met een rooster. Elke week wordt een nieuw thema behandeld, maar de zes weken komen mooi samen met Kerst of Pasen.

Na afloop beslis je of je nog een keer mee wilt doen of niet.  Zie het als een nieuwe uitdaging voor jou en jouw gezin. Wil je meedoen? Of wil je eerst meer informatie?
Mail of bel met de coördinatrice Saskia Baldewsing:

Mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

of bel: 06 223 79 624

cross

Er is geen kinderwoorddienst in de St. Jozefkerk zolang er maar 30 personen in de kerk aanwezig mogen zijn.

Voor wie?
Voor alle kinderen van 3  - 12 jaar

 

Wanneer en waar:
Iedere 1e en 3e zondag van de maand om 9.30 uur is tijdens de
Eucharistieviering in de St. Jozefkerk.
(zie ook rooster weekendvieringen)

Waarom Kinderwoorddienst
Een kinderwoorddienst biedt de mogelijkheid om aan kinderen het evangelie te verkondigen op hun niveau. Kinderwoorddienst is niet in de eerste plaats catechese maar vooral liturgie vieren. Het vindt plaats tijdens de liturgie  van het Woord van de Eucharistieviering.

De bedoeling is dat de kinderen na het openingsgebed (voordat de lezing uit de Schrift begint) uitgenodigd worden om samen naar een aparte ruimte te gaan. Tijdens de kinderwoorddienst wordt er vooral aandacht besteed aan het evangelie van die zondag. Er kan daarna ook tijd genomen worden voor een verwerking in de vorm van een gesprek, een quiz, een knutselwerkje of een puzzelblad. Kinderwoorddienst is een hulpmiddel om meer gezinnen met kinderen bij de zondagse Eucharistievieringen te betrekken.
Als de voorbeden beginnen komen de kinderen weer terug in de kerk.

Contactpersoon / info
Wilt u meer weten kom gerust eens langs of mail naar Louise Meulenbroek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u digitaal op de hoogte worden gehouden mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info kinderwoorddiensten: klik deze link aan


ACTIVITEITEN 
KINDERCLUB St. JOZEF kinderclub2

Voor wie

Voor alle kinderen van de St. Jacobusparochie Enschede e.o.

Groep A: leeftijd van 4 – 6 jaar

Groep B: leeftijd van 7 – 10 jaar

Waarom

We willen graag de kinderen spelenderwijs het leven van Jezus vertellen en laten ontdekken en wat katholieke geloof voor kinderen betekent.

Wanneer

Elke 2e zaterdag van de maand van 10.30 – 12.00 uur in de Parochiezaal St. Jozefkerk . (Nieuwe Schoolweg 2 in Enschede)

 kinderclub3

Wie zijn wij
Linda ter Braak, Begona Bruggeling beiden ervaren moeders met jonge kinderen. We hebben de toerusting cursus gevolgd van Samueladvies en hebben ook ervaring met kinderwoorddiensten.

Wilt u meer weten over het programma wat we kinderen aanbieden, kom gerust eens langs of mail voor info naar Linda of Begona:
             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En op Facebook: https://www.facebook.com/kinderclubenschede/

Wilt u digitaal op de hoogte gehouden (omtrent Kinderclub datums en thema’s) worden mail dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KIEK Kind en Kerk


voor ouders en opa's en oma's, kinderen en kleinkinderen,
overweging in een gezinsviering met kerst

Laatst haalde ik mijn kleinzoon Patrick op bij het voetballen.  Ze hadden flink verloren. Patrick is nogal klein voor zijn leeftijd, toch is hij topscorer van zijn team. Maar vandaag niet.  In de auto begon hij te vertellen dat hij op school door een jongen gepest werd, door Dennis en die noemt hem kabouter. Hij vertelt: "als ik aan kom lopen dan zegt Dennis: "Hé Ik hoor de belletjes rinkelen van de kabouter"." Patrick zit daar echt mee. Nu is Patrick nog niet echt het zwarte schaap van de klas maar hij vind het soms niet leuk om naar school te gaan. Zo zie je dat kinderen die ietsje anders zijn dan andere kinderen eerder gepest worden. Omdat ze rare kleren aan hebben of een andere huidskleur of ander haar of rare oren. Omdat ze langer zijn of korter of slimmer. Er zijn altijd wel redenen te bedenken om te pesten dat is niet zo moeilijk.

Activiteiten kalender
Relevante artikelen
Ga naar boven