10_kerken_banner

Kinderactiviteiten

26 november, Christus Koning
Thema: Hart hebben voor de minsten.
Deze zondag vieren we Christus Koning.

3 december, 1e zondag van de Advent
Thema: Let goed op, Jezus komt!
Ook de Advent is een tijd van verwachten en verlangend uitzien. We zien uit naar de geboorte van Jezus Christus en die geboorte gaan we met Kerstmis vieren. Hoe kun jij in jouw hart de komst van Jezus voorbereiden?

10 december, 2e zondag van de Advent
Thema: Maak je klaar voor de Heer!
Deze zondag lezen we in het Evangelie over Jesaja en Johannes. Weet jij wie dat zijn? En weet jij over wie Johannes spreekt?

17 december, 3e zondag van de Advent
Thema: Johannes getuigt van het Licht, en jij?
Gaudete! Verheug je! Er branden drie kaarsen op de krans. De heer is nabij!
Kun jij net als Johannes in jouw leven getuigen van het Licht van Jezus?

24 december, 4e zondag van de Advent
Maria zegt JA, en jij?
In dit Evangelie lezen we samen hoe Maria JA zegt tegen God.

14 januari - 2e zondag door het jaar
Thema: Kom en zie wie Jezus is
Jezus heeft vele namen. Rabbi, Meester, Gezalfde, Messias, Lam. Heb jij die naam eerder gehoord, Lam Gods? Luister maar eens goed tijdens het Eucharistisch gebed.

Vier jij mee?

 

Driekoningen kwdjozefHeb jij weleens het verhaal gehoord over de wijzen? Zij zochten het kind van God. Daarom volgden zij de ster naar Bethlehem.

Op 7 januari gaan de communicanten zichzelf voorstellen in de Jozefkerk. Dan gaan we ook driekoningen vieren. Daarom zijn wij op zoek. Wij zoeken zeven koningen. En we zoeken een grote ster, die de koningen en de communicanten de weg wil wijzen. We hebben ook een heleboel kleine sterretjes nodig. Kleine sterren die de communicanten bij willen lichten.

Wil jij op 7 januari in de Jozefkerk één ochtend koning zijn of wijs jij liever de weg? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil jij ook meezingen met het kinderkoor? Dat kan! Je mag koorlid-voor-één-dag zijn. Je hoeft van tevoren niet mee te repeteren. Je mag direct bij het koor komen staan en meezingen. Het koor zingt twee liedjes van te voren in. Als jouw vader of moeder een berichtje stuurt naar 06 398 38 795, krijgen ze twee filmpjes en tekst en kun jij thuis vast oefenen.

Vind je dat toch te spannend, zo direct bij het koor gaan zitten? Je mag ook op het kleedje of bij papa en mama blijven zitten en meezingen.

Na de viering is er een nieuwjaarsreceptie in het parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2. Jij bent van harte welkom voor een beker limonade en wat lekkers.

De werkgroep Kinderwoorddiensten Zuid en Kids Time bieden elk het hele jaar door programma’s  aan. Beide werkgroepen kunnen rekenen op een vaste groep vrijwilligers maar kunnen nog hulp gebruiken. Ze zijn op zoek naar jonge ouders. 

De vrijwilligers in deze groepen zijn jonge, werkende ouders. Het combineren van het gezin, werk, sport en vrijwilligerswerk is niet altijd even makkelijk. Werken aan projecten het hele jaar door is voor de ouders met jonge gezinnen een te grote belasting op hun schaarse vrije tijd. Jonge vrijwilligers kunnen echter als de beste al de verhalen vertalen naar deze tijd. Dat is precies waarnaar onze werkgroepen op zoek zijn. Je kunt je aanmelden bij een van de werkgroepen. Je doet dan een jaar lang mee in de werkgroep. Anders meedoen kan ook. Met een thema meedoen of met een project.

Ik wil wel iets leuks doen met kinderen en geloof maar ik heb niet zoveel tijd.

Kies voor Kids Time. Kids Time werkt met een jaarprogramma. Je legt je vast voor een thema. De coördinatrice en pastor bereiden de thema’s voor. Wat wordt er gevraagd van de vrijwilliger?           
1. Je verdiepen in de gekozen thema. De teksten krijg je aangeleverd.
2. Met de werkgroep de middag verzorgen.
3. Je kunt lang van tevoren bepalen aan welk thema je mee wilt werken.

Ik wil graag iets meer aan het geloof doen samen met mijn gezin.

Kies dan voor de kinderwoorddienst. De projecten worden ook hier door de coördinatrice en pastor uitgezocht. Maar, door je maximaal zes weken lang te verdiepen in de teksten krijg je, net als de kinderen, een goede voorbereiding op het feest dat gevierd gaat worden. Je hoeft niet elke week mee te doen. De vrijwilligers werken met een rooster. Elke week wordt een nieuw thema behandeld, maar de zes weken komen mooi samen met Kerst of Pasen.

Na afloop beslis je of je nog een keer mee wilt doen of niet.  Zie het als een nieuwe uitdaging voor jou en jouw gezin. Wil je meedoen? Of wil je eerst meer informatie?
Mail of bel met de coördinatrice Saskia Baldewsing:

Mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

of bel: 06 223 79 624

cross

KIEK Kind en Kerk


Er is geen kinderwoorddienst in de St. Jozefkerk zolang er maar 30 personen in de kerk aanwezig mogen zijn.

Voor wie?
Voor alle kinderen van 3  - 12 jaar

 

Wanneer en waar:
Iedere 1e en 3e zondag van de maand om 9.30 uur is tijdens de
Eucharistieviering in de St. Jozefkerk.
(zie ook rooster weekendvieringen)

Waarom Kinderwoorddienst
Een kinderwoorddienst biedt de mogelijkheid om aan kinderen het evangelie te verkondigen op hun niveau. Kinderwoorddienst is niet in de eerste plaats catechese maar vooral liturgie vieren. Het vindt plaats tijdens de liturgie  van het Woord van de Eucharistieviering.

De bedoeling is dat de kinderen na het openingsgebed (voordat de lezing uit de Schrift begint) uitgenodigd worden om samen naar een aparte ruimte te gaan. Tijdens de kinderwoorddienst wordt er vooral aandacht besteed aan het evangelie van die zondag. Er kan daarna ook tijd genomen worden voor een verwerking in de vorm van een gesprek, een quiz, een knutselwerkje of een puzzelblad. Kinderwoorddienst is een hulpmiddel om meer gezinnen met kinderen bij de zondagse Eucharistievieringen te betrekken.
Als de voorbeden beginnen komen de kinderen weer terug in de kerk.

Contactpersoon / info
Wilt u meer weten kom gerust eens langs of mail naar Louise Meulenbroek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u digitaal op de hoogte worden gehouden mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info kinderwoorddiensten: klik deze link aan


ACTIVITEITEN 
KINDERCLUB St. JOZEF kinderclub2

Voor wie

Voor alle kinderen van de St. Jacobusparochie Enschede e.o.

Groep A: leeftijd van 4 – 6 jaar

Groep B: leeftijd van 7 – 10 jaar

Waarom

We willen graag de kinderen spelenderwijs het leven van Jezus vertellen en laten ontdekken en wat katholieke geloof voor kinderen betekent.

Wanneer

Elke 2e zaterdag van de maand van 10.30 – 12.00 uur in de Parochiezaal St. Jozefkerk . (Nieuwe Schoolweg 2 in Enschede)

 kinderclub3

Wie zijn wij
Linda ter Braak, Begona Bruggeling beiden ervaren moeders met jonge kinderen. We hebben de toerusting cursus gevolgd van Samueladvies en hebben ook ervaring met kinderwoorddiensten.

Wilt u meer weten over het programma wat we kinderen aanbieden, kom gerust eens langs of mail voor info naar Linda of Begona:
             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En op Facebook: https://www.facebook.com/kinderclubenschede/

Wilt u digitaal op de hoogte gehouden (omtrent Kinderclub datums en thema’s) worden mail dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten kalender
Relevante artikelen
Ga naar boven