10_kerken_banner

Op weg naar Santiago !

Ontvangst- en Stempelpunt St. Jacobuskerk Enschede

Op de website van "Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob" vindt u alle informatie over de Camino en kunt u zich aanmelden bij het 'Ontvangst- en Stempelpunt St. Jacobuskerk Enschede'.

Informatie: https://www.santiago.nl/ontvangst-en-stempelpunt-st-jacobuskerk-enschede

Aanmelden: https://www.santiago.nl/content/ontvangst_stempelpunt_jacobuskerk_enschede

Wij wensen u een goede Camino!

SchelpRkleur3

ENSCHEDE - 23 januari 2016

Met de inzegening door emeritus pastor Jan Korstee van de Sint-jakobsschelp op de Jacobuskerk geldt Enschede sinds zaterdagmiddag officieel als stempelpost op de route naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela. Ruim honderd pelgrimgangers woonden de plechtigheid bij.

Lees verder op http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/enschede-nu-officieel-stempelpost-pelgrims-1.5654589

(met dank aan TcTubantia)

cross

Het begon in het klein: een koude winteravond, een klop aan de poort, een verkleumde wandelaar die zich meldde voor een kop warme koffie en een stempel. Een wandelaar op het Jacobuspad. Daarna in het voorjaar en de zomer steeds vaker: boeiende gesprekken, hartverwarmende verhalen en altijd weer de vraag: kunnen we hier een stempel en de Pelgrimszegen ontvangen? Wat we natuurlijk met heel veel plezier voor hen regelden!

Over Sint Jacobus, de Jacobuslegende en Compostela

 

De apostel Jacobus “de Meerdere” werd na Petrus en Andreas samen met zijn broer Johannes door Jezus geroepen om “visser van mensen” te worden.

U bent nu op het website deel van de locatie Jacobuskerk.

ParochieJacobusdeMeerdere 

Ga naar boven